top of page

קרית גת ואשדוד ביתרון

  • תמונת הסופר/ת: מאיר פרייליכמן
    מאיר פרייליכמן
  • לפני יומיים
  • זמן קריאה 2 דקות

כמו בצפון, גם הפלייאוף הדרומי נפתח עם שני נצחונות ביתיים ואפילו בתוצאה כמעט זהה. המשחקים עצמם לא היו דומים, כשאחד מהם היה חד צדדי מתחילתו והשני הוכרע רק ברבע האחרון. ביום רביעי הבא משחק מספר 2 בסדרות.


מכבי אשדוד - הפועל מטה יהודה 62:80

אשדוד שומרת על הבית במשחק בו הייתה עדיפה כמעט לכל אורכו. כבר מהרבע הראשון הדרומים היו ביתרון דו ספרתי, וברבע השלישי הם גם די סגרו את הסיפור. אשדוד פתחה מצוין, כשדן בן נון מעלה אותה ל-10:16. סל של אוחנון ושלשה של שינבוים הטיסו את המקומיים ל-15:24, וסל של דנינו על הבאזר נתן למקומיים יתרון מבטיח של 17:28 בתום הרבע הראשון.


שלשה של שלמון וסלים של אוחנון ובן נון הטיסו את חניכיו של דן קציר ל-23:38, ושני סלים רצופים של דנינו נתנו לאשדוד יתרון 20 - 25:45, עם ריצת 8-17. שלשה של איש-רן, עם רבע נהדר של 9 נקודות אישיות, ובכר מהקו צימקו מעט ובירידה למחצית 31:47 מהדהד למקומיים. עוד שלשה של בן נון לצד שלשה של פיטשון ואשדוד חוצה את ה-30 - 37:68, ומכאן ועד הסיום האורחת עסקה בעיקר בצמצום נזקים.


קלעו לאשדוד: דן בן נון 20 (4 שלשות), בר שינבוים 15, רביב פיטשון 13, אליאב אוחנון ודניאל דנינו 10 כ"א, שחר שלמון ואלון ששון 6 כ"א.


קלעו למטה יהודה: לירון איש רן 26, דביר רינגוולד 10, יובל גורפיין 7, יהונתן ג'רבי 6, יותם שמול 5, גיא בכר ודיוויד מוסינדי 4 כ"א.



מכבי קריית גת - מכבי מעלה אדומים 62:81

גם במשחק השני קיבלנו תוצאה חד צדדית, רק שכאן הבריחה הגדולה הגיעה רק ברבע האחרון. הרבע הראשון היה הפכפך - 2 קליעות מהקו של רז מור העלו את המארחת ל-10:15, מעלה אדומים רצה 9-0 וירדה בתום עשר הדקות הראשונות ביתרון 19:16. הנדנדה נמשכה גם ברבע השני. איינהורן העלה את האורחת ל-24:18, נבון עם 4 רצופות צימק, אוריון מהקו הגדיל שוב, לפני ש-שתיים מדויקות מהקו של גואטה לקראת הירידה למחצית צימקו ל-35:32 אורח במחצית.


ברבע השלישי העניינים התהפכו. סל של דניאל רון עוד העלה את האורחת לפלוס 5, אך שלשות של גואטה, זילברשלג ומור, יחד עם עוד סל של האחרון, סגרו ריצת 2-15 והעלו את קריית גת ל-39:47. שפע, ברבע מצוין, צימק מהקו ל-44:47, מור העלה ל-47:52, חילופי הסלים נמשכו ובתום הרבע השלישי 53:58 לקריית גת.


שלשה של בלול ושני סלים רצופים של מור החזירו את המקומיים לדו ספרתי - 53:65, כש-שלשה של נבון מעלה ל-54:68 ומוציאה את הרוח מהמפרשים של האורחת. עד הסיום הצליחו חניכיו של עמיר עוזי להגדיל עוד את הפער וירדו עם ניצחון חשוב שממלא אותם בביטחון לקראת המשחק הקשה במעלה אדומים בשבוע הבא.


קלעו לקריית גת: רז מור 23, איתי קרביוב ושגיא זילברשלג 14 כ"א, ניב בלול ושי גואטה 9 כ"א, עידן פז 2, עומר מוריץ 1.


קלעו למעלה אדומים: ירין איינהורן 15, בר שפע 12 (7/7 מהקו), טל צוויפלר 11, לירן מרקדו 10, דניאל רון 8, ברק אוריון 4, לירן אזולאי 2.

 
 
bottom of page