ראשל"צ וחולון בגמר
- ספסל

- לפני שעתיים (2)
- זמן קריאה 2 דקות
צילום ראשל"צ: מנהלת ליגת העל
תפתחו יומנים - בשבוע הבא יש לנו גמר פלייאוף עם שתי נציגות השפלה, שהשלימו הערב 0-2 בסדרות. ראשל"צ עשתה זאת ביותר קלות ואחרי שהובילה בדו ספרתי לאורך רוב המשחק, חולון עבדה קשה ואחרי שהתאוששה מפתיחה חלשה ניצחה שוב את המשחק במאני טיים. עבור ראשל"צ זאת תהיה הופעה שניה ברציפות בגמר, עבור חולון מדובר בשבירת בצורת בת כמעט 30 שנים.
ראשל"צ פתחה לנו את הערב עם ניצחון 60:79 מול אשדוד. בניגוד למשחק הראשון בסדרה שהיה שקול ברובו, הפעם המשחק הזה כבר היה בשליטה של המארחת כמעט לכל אורכו. ראשל"צ פתחה טוב וכבר ברבע הראשון ייצרה לעצמה יתרון דו ספרתי, עליו היא שמרה לאורך כל המשחק (26 בשיא) ועד לסיום. סה"כ משחק קליעה לא רע של ראשל"צ, שהגיע כמעט ל-80 נקודות כשרק 8 מתוכן הגיעו מהקו.
אנה בולדירובה הובילה את הקלעיות עם 22 נק' ב-7/11 ל-2, לצד 13 רב' ו-4 חס'. 17 לרומי אלבז, 15 כ"א לעדן ציפל (7 רב', 5 אס') וליערה יצחקי שמשחק שני ברציפות מוסרת 10 אס'. אשדוד לא מצאה את עצמה בהתקפה ברבע הראשון, קלעה רק 11 נקודות וגם ברבעים הבאים לא הצליחה לייצר יותר מידי. מהקו אשדוד קלעה לא רע, אבל בשאר הטווחים האחוזים לא היו טובים וזה בעיקר מה שהשאיר אותה הרחק מאחור. אשדוד איבדה רק 7 כדורים במשחק, אבל במקביל חטפה רק 3. 23 נקודות לקסניה מלאשקה (12 רב') ו-13 כ"א של דור סער ומאיה זילברשלג.
המשחק השני של הערב כבר היה יותר שקול. ובניגוד גמור למפגש הראשון בינהן, חולון ור"ג סיפקו לנו הערב כדורסל ברמה הרבה יותר טובה ובקצב יותר טוב. כבר במחצית הראשונה נראה היה ששתי הקבוצות הגיעו מאופות וייצרו נקודות בקצב גבוה. ר"ג שקיבלה תרומה מפתיעה לטובה משירה שני (13 נק') הייתה יותר יעילה בפתיחה וגם הצליחה לברוח לדו ספרתי, אבל חולון התעוררה בזמנה ועד ההפסקה הצליחה להפוך את התוצאה (45:47).
במחצית השניה המשחק השקול נמשך. ויקטוריה ויויאנס שרשמה משחק חלש בתחילת השבוע, הפעם הייתה הרבה יותר יעילה בצבע כשר"ג פעם אחר פעם הכניסה לה כדורים והיא החזירה עם 24 נק' ו-13 רב' - עד שנפצעה. חסרונה של הזרה הורגש מאוד, כשר"ג יותר התקשתה בהתקפה במאני טיים שם חולון ביצעה את הבריחה שלה כל הדרך לניצחון.
כמו שראינו לאורך מרבית הפלייאוף - חולון שוב הייתה שם ברבע האחרון עם סלי מאני טיים חשובים ועצירות הגנתיות. אמי רינת (16 נק', 3 חס') וצליל וטורי (21 נק', 12 רב') נראו טוב מאוד ברבע האחרון. ושכחולון מרגישה מומנטום, האנרגיות שלה בשמיים ומכאן הרמה רק עולה והסיום ידוע. לצד השתיים משחק טוב כרגיל לאליסה בארון עם 28 נק' (7/10 ל-2, 16 רב', 5 אס'), מעין כהן עם 15 נק'. בר"ג בנוסף לשחקניות הנ"ל שיר תירוש עם 19 ואליס חתוקאי עם 10.






