ר"ג נעצרה בצפון
- ספסל

- לפני 22 שעות
- זמן קריאה 3 דקות
אחרי 16 נצחונות ליגה רצופים, ואחרי שהתגברה על לא מעט קרבות צמרת וסיומי משחקים דרמטיים - ר"ג הפסידה דווקא בצפון מול חיפה שמצידה רושמת ניצחון שני ברציפות. רמלה עשתה צעד משמעותי מאוד להבטחת המקום שלה בבית עליון עם ניצחון דרמטי על ירושלים, חולון התרחקה ממנו עם הפסד דרמטי מאכזב מול אשדוד. ראשל"צ הביסה את כרמיאל וב"ש ממשיכה להסתבך עם הפסד לפ"ת.
תוצאות המחזור ה-17:
מכבי חיפה - מכבי עירוני ר"ג 71:80
אליצור חולון - מכבי 'בן' בנות אשדוד 76:73
הפועל לב ירושלים - אליצור רמלה 93:87
הפועל ראשל"צ - מכבי כרמיאל בית הכרם 54:92
בנות 'בני' פ"ת - הפועל ב"ש \ דימונה 68:75
נעצרה בצפון
בנתיים נראה שחילופי המאמנים בחיפה עושים לה טוב. זה התחיל בניצחון על רמלה, והמשיך אמש (במשחק הבכורה של נעמי קולודני על הקווים) בניצחון הכי מרשים שאפשר מול ר"ג המוליכה. חיפה פתחה חזק עם רבע ראשון התקפי למדי (27 נקודות) ובאחוזי קליעה קרובים למושלמים, והמשיכה חזק - כשהיא מובילה לאורך כל המשחק, ולרוב גם ביתרון דו ספרתי שבשיא שלו עמד באזור ה-20.
חיפה אומנם איבדה 25 כדורים לאורך המשחק, אבל פיצתה על זה עם אחוזי קליעה טובים מאוד מכל הטווחים כולל 9 שלשות. חיפה הצליחה לשבור את הלחץ ההגנתי של ר"ג עם הנעת כדור יעילה ולא מעט סלים שהגיעו מתנועה ללא כדור, הגיעה פעם אחר פעם לזריקות נוחות בצבע. היה לה גם את שיאן סלרז שלמרות אחוזי קליעה בינוניים ייצרה יפה בצבע בחדירות בדרך ל-24 נק' (11 רב', 6 אס'), ואת ליישה פיטרי שאחרי שני משחקים בינוניים תרמה אמש 20 נק'.
בר"ג קיבלו 35 נקודות מויקטוריה ויויאנס (שיא עונתי שלה), אבל שאר הקבוצה לא ייצרה מספיק כשרק שיר תירוש קולעת בדו ספרתי (12).
בעוד שההפסד הזה כנראה לא ישפיע בכלום על ר"ג שאמורה להבטיח את המקום הראשון בטבלה אפילו לפני שיחל הבית העליון, הניצחון הזה משמעותי מאוד עבור הירוקות. חיפה מגדילה את הפער מהקו האדום שמוביל חזרה ללאומית, ובמקביל היא נשארת קרובה מאוד למקומות שמובילים לרבע גמר הפלייאוף.
המאבק על הבית העליון - רמלה די בטוחה, חולון התרחקה
שתי דרמות היו לנו אמש בליגה. בראשונה רמלה הצליחה לנצח בחוץ את ירושלים, אחרי שהצליחה להתעלות במאני טיים. רמלה הייתה בפיגור לאורך רוב המשחק, אבל קלעה 31 נקודות ברבע האחרון (5/6 בצבע) ויצאה מנצחת. עבודה טובה בצבע מצד אחד והחטאות מבחוץ מהצד השני סידרו לרמלה ריצת 8-0 ב-2 הדקה האחרונה, ריצה שלמעשה הכריעה את ההתמודדות.
ועכשיו רמלה תלויה בעצמה לגבי המקום בין 6 הראשונות. ניצחון אחד ב-3 המשחקים שנשארו לה (השלמות) יבטיח לה את זה, וכנראה שגם אם תפסיד את כולן עדיין תהיה שם לאור התוצאות שלה מול שאר היריבות באמצע הטבלה. מי שלא תלויה בעצמה ותקווה שכרמיאל וירושלים יפסידו במחזור האחרון היא חולון, שהפסידה לחולון בדרמה השניה של הערב.
המשחק הזה היה כמעט כולו ביתרון של הדרומיות, שלפרקים גם הצליחו לפתח מומנטום ולברוח לדו ספרתי - כשחולון כל פעם מצליחה להתעורר בזמן ולחזור לעניינים. באופן כללי המשחק הזה הציג לנו חילופי מומנטומים כשכל קבוצה בתורה מראה רכות הגנתית שמאפשרת ליריבה לייצר בקלות בצבע. מפה לשם, בתחילת הרבע האחרון אשדוד הצליחה לברוח ל-10, וחולון במאמץ רב הורידה לנקודה בלבד כ-16 שניות לסיום. סטפני וואטס עמדה בלחץ ועשתה 2/2 מהקו, חולון פספסה את 2 נסיונות ה-3 שהיו לה בהתקפה האחרונה ונגמר.
ועוד 2 משחקים
ב"ש דימונה הפסידה השבוע ליריבה ישירה בתחתית, והסיכויים שלה לשרוד את עונת הבכורה בליגה הולכים ונעלמים. 7 משחקים נשארו לה, והיא במרחק של 5 נקודות מהמקום הלפני אחרון. וגם השבוע, כמו בלא מעט משחקים אחרים שלה העונה, מדובר בפספוס ובעיטה בדלי. הדרומיות הובילו לאורך מרבית המשחק, אך איבדו אותו במאני טיים. פ"ת קלעה 15 נקודות ב-5 הדקות האחרונות של המשחק, לעומת 8 בלבד של ב"ש, והיא כידוע זאת שחגגה בסיום.
במשחק החד צדדי של הערב ראשל"צ שמרה לבנתיים על המקום השני כשהביסה את כרמיאל. ראשל"צ פתחה עם רבע של 32 נקודות, המשיכה לעוד 2 רבעים של 20+ והשאירה את האורחת מהצפון הרחק מאחור.
מספרים וזה:
מורגן בייטי הובילה את ראשל"צ עם שיא עונתי של 26 נק', שכלל גם מטווח של 6/7 ל-3. עדן ציפל רשמה 9 אסיסטים, פעם שניה העונה. שיא עונתי גם לדסטני ליטלטון - 32 נקודות כשגם היא עם 6 שלשות.
רק 4 שחקניות קלעו השבוע עבור כרמיאל, ואחת מהן קלעה נקודה אחת. אחוזי הקליעה היו נמוכים בכל הטווחים, ו-9 נקודות נשארו על הקו. ברמלה מנגד קיבלנו חלוקה מאוזנת - 6 קלעיות על הטווח שבין 12 ל-20 נקודות כ"א. מיקה האריגן עם 9/13 מרשים מהשדה.
אשדוד עם 25/28 מהקו השבוע, כשכל אחת מאלו שהלכו לקו סיימו עם החטאה בודדת או בכלל לא. הדר חדד עם ערב כמעט מושלם - 15 נק' ב-4/5 מהשדה ו-4/4 מהקו.
לצד השמועות הלא נחמדות על שביתה איטלקית מצידה - אליסה בארון סיימה עם 15 נקודות בחולון.











