נצחונות לעמק ולראשל"צ
- ספסל
- 27 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 30 באפר׳
עמק יזרעאל המשיכה במומנטום עם ניצחון חמישי ברציפות שמקרב אותה מאוד למקום השישי, ראשל"צ עלתה למקום הרביעי על חשבונה של כפ"ס אותה הביסה אתמול בחוץ. התל אביביות רשמו נצחונות חוץ, עמק חפר ניצחה בבית.
במשחק המרכזי
עמק יזרעאל שכאמור נמצאת במומנטום חיובי במיוחד אירחה את נס ציונה (80:85), שגם היא הגיעה השבוע אחרי רצף נצחונות קטן. למרות התוצאה השקולה והמיני דרמה בסיום, המשחק הזה היה רחוק מלהיות שקול. במחצית הראשונה נראה היה שהמשחק הולך לכיוון של נס ציונה, שהציגה מטווח שלשות מפחיד (9/15, 6 מתוכן של עומר גליצקי ואופק שמר) והובילה לרוב ביתרון דו ספרתי.
במחצית השניה היוצרות התהפכו, והעמק למרות אחוזים לא בשמיים היא שהובילה בדו ספרתי עד כ-3 דקות לסיום. כמה החטאות ואי ניצול של ריבאונד התקפה מצד העמק איפשר לנס ציונה מיני ריצה שצמצמה למינוס 3 בלבד, אבל זה הכי קרוב שהיא הצליחה להגיע. לאורחת היו עוד כמה נסיונות זריקה שלא צלחו, והעמק סגרה את הסיפור עם נקודות מהקו.
רון דנדקר הוביל את קלעי העמק עם 26 נקודות (השווה שיא אישי עונתי), נועם מועלם שרשם טריפל דאבל בתחילת החודש לא היה רחוק משם גם השבוע – 16 נק', 10 רב', 9 אס'. בנס ציונה אופק שמר שיפר את השיא העונתי שלו בנקודה ל-30, עומר גליצקי עם 20 (5 שלשות).
בשאר המגרשים
מכבי ת"א ניצחה בחוץ 66:53 את רמה"ש. הצהובים הובילו לאורך כל המשחק ולרוב גם ביתרון דו ספרתי שהגיע בשיא ל-21. 17 נקודות לערן ברק בצהוב, 18 לדיוויד מוסיס ברמה"ש. הפועל ת"א ניצחה גם היא בחוץ – 77:67 את הרצליה. המארחים הובילה כמעט לאורך כל הרבע הראשון, אבל את השני האדומים פחו בריצת 12-1, ומשם כבר שמרו על יתרון סביב הדו ספרתי עד לסיום. רון בן דר (19), ארי עמיאל (18) ואור פארן (15) הובילו את האדומים, נועם שוורץ (17, 14 רב') ואמרי בילט (16) את הרצליה.
עמק חפר קטעה את רצף ההפסדים שלה עם ניצחון ביתי 72:89 על פ"ת. המחצית הראשונה הייתה הפכפכה וכללה גם בריחה של פ"ת לדו ספרתי וקאמבק של חפר. המחצית השניה כבר הייתה בשליטה של השרונים שבעקביות פתחו פער דו ספרתי משלהם ושמרו עליו עד לסיום. יפתח ושלר הוביל את קלעי חפר עם 21 (6/8 ל-2), יונתן קלר עם 18. בפ"ת שלו זאן 27 נק', 7 רב' ו-7 אס'.
אתמול במשחק שבערך נעל את המחזור ראשל"צ הביסה בבית 52:79 את ראשל"צ ועלתה על חשבונה למקום הרביעי. במשך רבע וחצי בערך עוד קיבלנו משחק שקול, אבל בהמשך כפ"ס כבר לא הצליחה לעמוד בקצב של המארחת שברחה במהירות ועם רבע אחרון של 5-20 סגרה את הסיפור. זהו שבוע שני ברציפות שראשל"צ מביסה ככה יריבה ישירה לצמרת, ומעניין יהיה לראות אם היכולת ההגנתית הזאת תימשך גם בשלבים המכריעים של העונה. תומר עירון הוביל את ראשל"צ עם 30 נקודות (6 שלשות, 12 רב', 4 אס'), 23 לעידו יפה (5 שלשות). בכפ"ס עידו קנטרוביץ 13.