top of page

נצחונות חשובים לשהם וגבע"ש

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 11 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות

השתיים רשמו נצחונות ביתיים על יריבות בחלק התחתון של הטבלה, ופתחו פער משמעותי מאוד מהקו האדום. במשחק שפתח את המחזור שהם שנמצאת במומנטום חיובי עם 4/5 במחזורים האחרונים אירחה את חבל איילות שמסובכת בתחתית. המשחק התחיל עם הגנות חזקות כשמשני הצדדים קולעים בעיקר מהקו, והמשיך עם שלשות של יאיר דוברת ואורן סהר שקבעו 15:21 לשהם אחרי 10 דקות.

הרבע השני לא היה התקפי במיוחד ושתי הקבוצות קלעו באחוזים בינוניים. שהם הייתה הראשונה לפתח מומנטום כשעומרי נחום ורועי רוזנברג הובילו אותה לדו ספרתי 19:30, קורן הרץ והלל בלו בצד השני דאגו שחבל איילות תישאר בתמונה, ובהפסקה 27:36 מקומי. רבע שלישי, הרץ בלו וסהר ממשיכים להחליף סלים ושהם שומרת על יתרון סביב הדו ספרתי. כמה שלשות של המארחת גם הגדילו ל-14, הרץ ותום ספיר צמצמו – 44:54 בכניסה לרבע האחרון.


גם הרבע הרביעי התחיל במיני מומנטום של שהם עם נקודות של רוזנברג, אבל חבל איילות לא ויתרה. ספיר והרץ יחד עם שלשה של בלו הורידו למינוס 5 בלבד, אבל לא הצליחו להתקרב יותר מזה והזמן שלהם הלך ונגמר. 4/4 מהקו של דוברת הגדילו ושלשה של בלו חתמה את המשחק ב-68:74. סהר סיים כקלע המוביל של שהם עם 14, 12 לניתאי שלם. באיילות הלל בלו 22 וקורן הרץ 17.


גבע"ש גם היא המשיכה במומנטום החיובי עם ניצחון ביתי 63:72 על רמלה, שכמו חבל איילות גם היא בצרות. המחצית הראשונה הייתה שקולה במיוחד, שם היתרון החליף לו ידיים והיא הסתיימה ביתרון 3 למארחים. המחצית השניה הייתה די משוגעת, כשגבע"ש ברחה כמה פעמים לדו ספרתי ורמלה כל פעם קיזזה חזרה. אבל בסופו של דבר הזמן של רמלה להשלים קאמבק נוסף נגמר והסוף ידוע. רום קורנליוס עם 23 נקודות הוביל את המנצחים, 15 כ"א לאסף פשין ואוריאל טרוצקי. ברמלה עומרי מאנה וסתיו אהרון 15 כ"א.


 במשחק קצת פחות צמוד קרית גת לא התקשתה להביסה בבית 66:106 את אשדוד מתן נועלת הטבלה. קרית גת הובילה מההתחלה ועד הסיום, כשהיא צולפת לא פחות מ-15 שלשות (8 שחקנים שונים) ומגדילה בעקביות את היתרון שלה. בשני רבעים שונים היא קלעה 31 נקודות. איתי קרביוב סיים עם 15 נק', ניב בלול ועומר מוריץ 14 כ"א. בצד השני רועי קידר 13.


מעלה אדומים נשארה צמודה לצמרת עם ניצחון ביתי 65:81 על חבל מודיעין. חבלמו הצליחה להתגבר על פתיחת משחק פחות טובה ופיגור דו ספרתי, וברבע השלישי היא גם עלתה ליתרון – אבל לא לאורך זמן. מעלה השתלטה די מהר על המשחק ושוב ברחה לדו ספרתי והפעם גם שמרה עליו עד לסיום. דניאל רון היה הקלעי המוביל של מעלה אדומים עם 22 נק', 17 לברק אוריון. בחבלמו איתן ינאי 17 ונדב אזולאי 13.


bottom of page