top of page

נהריה לא עוצרת, קרית גת בורחת מהתחתית

  • תמונת הסופר/ת: יניב סהראי
    יניב סהראי
  • לפני 17 שעות
  • זמן קריאה 3 דקות

צילום: מנהלת הליגה הלאומית | חמי קדוסי, מכבי רחובות


המחזור ה- 18 בליגה הלאומית נפתח הערב (ג') עם 6 משחקים ובמרכזם 3 מפגשים מכל גזרות הטבלה בין קבוצות במאזן זהה: בצמרת הטבלה נהריה ממשיכה במומנטום עם ניצחון גם על הפועל חיפה, במרכז הטבלה רמה"ש עשתה צעד חשוב בדרך לפלייאוף העליון עם ניצחון דרמטי מול עוטף דרום, ובקרב תחתית לוהט קרית גת עם ניצחון סופר חשוב מול מעלה אדומים.


במשחק המרכזי של המחזור אירחה עירוני נהריה הלוהטת את הפועל חיפה באחד ממשחקי העונה שיש לצמרת הגבוהה להציע. כיאה לקרב צמרת, במשך 3 רבעים גם קיבלנו משחק שקול כשהיתרון מחליף ידיים בין קבוצות. אלא שרבע אחרון אדיר (6-22) של הנהריינים הוביל לבריחה מקומית וניצחון בהפרש דו-ספרתי 65:77. חניכיו של קפלן שגם מחקו את ההפרש בו הפסידו לאדומים בסיבוב הראשון, קיבלו 5 שחקנים בדאבל פיגרס. בראשם צמד הזרים מרסלוס ארלינגטון (21 נק', 7 ריב' ו-5 אס') וכריס קלארק (11 נק' ו-12 ריב'), ויניר בנימין (14 נק') שהיה הקלע הישראלי המוביל במגרש. את הצד האדום שסבל מאחוזי קליעה רעים מחוץ לקשת (4 מ-29) הוליכו גם כן צמד הזרים ווסלי האריס (17 נק' ו-9 ריב') את אקסבייר ג'ונסון (19 נק' ו- 12 ריב'), ושוהם גת (11 נק' ו-5 אס').


את המשחק הצמוד של הערב קיבלנו בקרית יערים, שם אירחה רמה"ש את עוטף דרום. המשחק היה צמוד לאורך כל שלביו, כאשר אף קבוצה לא מצליחה לברוח להפרש הגבוה מ-7. עוטף דרום, שקיבלה משחק נהדר מהשלישייה קינדל היל (19 נק' ו-5 ריב'), עמרי שלף (19 נק') וים שפריר (17 נק'), הייתה זו שנטלה את ההובלה הקטנה במשך 3 הרבעים הראשונים כשהיא יורדת ביתרון של 4 בסיום הרבע הראשון ולקראת הרבע האחרון. רמה"ש פתחה טוב את הרבע המכריע, ועם יכולת טובה מהספסל של אופק מלכה (14 נק') ושל איירה לי (18 נק' ו- 12 ריב') מהחמישייה הפכה. העוטף נשארו צמודים, אלא שדמיטרי רוברטס (25 נק' ו- 7 אס') בדקות הכרעה אדירות השאיר את ה-w בקרית יערים. 84:87 בסיום.


קרית גת של אלון ספיר מתרחקת קצת מהאיזור המסוכן אחרי ניצחון ביתי חשוב מאוד מול מעלה אדומים. אחרי רבע ראשון שקול שנגמר ביתרון 3 (16:19) למקומיים, קרית גת עם רבע שני אדיר (8-24) ברחה ליתרון 19 עם סיום החצי הראשון. מעלה אדומים, שקיבלה משחק שיא מעדי כהן סבן (21 נק') ועוד ערב לא רע מאיתי קרביוב (13 נק' ו-9 ריב') וכריס ג'ונס (16 נק' ו- 7 ריב'), עוד עשתה קולות של השארות במשחק עם פתיחת הרבע השלישי. אך שם מטח שלשות ומייקל גרין (27 נק') הובילו בריחה מקומית ל-20 הפרש ואת ההמשך המשחק לקרב על הפרשים בלבד שנגמר ב-74:85. קרית גת קיבלה משחק נהדר מהשלישייה הישראלית שלה - מקסים רומנוב (16 נק' ו-6 ריב'), דניאל נג'ר (13 נק') וקלארק רוזנברג (15 נק' ו-11 ריב').


צילום: מנהלת הליגה הלאומית



אשקלון עם צעד משמעותי נוסף בדרך להבטחת המקום בפלייאוף העליון אחרי ניצחון ביתי מול צפת 82:88. וזה לא היה פשוט בכלל. צפת שקיבלה משחק נהדר מצמד הזרים שלה טיישון אלכסנדר (22 נק', 6 ריב' ו-5 חט') וג'וש אנזיקור (22 נק' ו- 8 ריב') ונועם אקריש (11 נק', 8 ריב' ו-6 אס') הקשו מאוד על חניכיו של דרור כהן. אחרי שירדו ביתרון בסיום החצי הראשון (45:44) ובפיגור מינימלי 66:65 ל-10 הדקות האחרונות, צפת המשיכה להשאר צמודה ואף הובילה גם ברבע האחרון. אלא שמיני מומנטום מקומי בהובלת עידו שבת (17 נק', 5 ריב' ו-9 אס'), טיילר ווידמן (16 נק', 10 ריב' ו-6 אס') ועוז לביא (13 נק') הובילו למיני בריחה ויתרון קל של האשקלונים עליו שמרו עד לסיום.


אילת ממשיכה לשמור על מאזן חוץ מושלם גם אחרי הביקור באולם הלא פשוט שבברוכין שם ניצחו 95:79 את שומרון. חניכיו של אלעד חסין השתלטו על המשחק כבר מהרגע הראשון כשכבר ברבע הראשוןהיתרון חצה את רף ה- 20 הפרש (31:10). חמישייה אילתית בספרות כפולות ובראשותם דאסטי האנהס (25 נק') שהפגיז 22 נקודות כבר בחצי הראשון, ישמעאל ליין (19 נק' ו-12 ריב') ותומר פורת (17 נק' ו-6 ריב') לא אפשרה לשומרון לפנטז על קאמבק על אף שזאת גברה (בהפרשים מזעריים) על אילת ב-3 הרבעים הנותרים. את שומרון הובילו וינס קול (25 נק' ו-9 ריב') ורועי בכר (16 נק'), אך מלבדם אף שחקן של שולמן לא קלע בספרות כפולות.


משחק חד צדדי נוסף קיבלנו בדרבי השפלה שם רחובות דרסה בביתה את אליצור יבנה 71:103. סי ג'יי ווקר (16 נק' ו- 5 ריב') וערב סולידי של אור פורר (12 נק') ואורי חי (10 נק') השאירו את יבנה צמודה לרחובות בסיום הרבע הראשון (18:17), אבל פרט לכך משחק הבכורה של קובי חסון על הקווים לא האיר לו פנים. רחובות ש"סבלה" מחסרונו של זר וערב חלש של הזר הנוסף קיבלה משחק אדיר מהסגל הישראלי שלה שהיה אחראי על 101 נקודות (!). מי שמוליכים את הקלעים היו עמית מנחם (24 נק', 7 ריב' ו-13 אס'), טל פלד (21 נק') ודניאל שרון (14 נק' ו-12 ריב') שהמשיך בכושר האדיר שלו. אלה הובילו את רחובות לרבע שני אדיר (19-33) ויתרון 15 במחצית. יתרון אותו יותר מהכפילו עד לסיום המשחק כשגם הראל דדון (5 ריב') וג'וש אלדריך עם 13 נק' כ"א רושמים משחק נהדר.

 
 
bottom of page