top of page

מעלה אדומים וקרית גת ממשיכות לנצח

  • תמונת הסופר/ת: יניב סהראי
    יניב סהראי
  • לפני יומיים
  • זמן קריאה 2 דקות

צילום: איתי שוורץ | טים נודלמן, מנהלת הליגה הלאומית


המחזור ה- 11 בלאומית נפתח במגמה מוכרת מפעם עם 3 ניצחונות חוץ: קרית גת ברחה לפתח תקווה ברבע השלישי והמשיכה במומנטום החיובי, מעלה אדומים ברחה למגדל העמק האחרון והשלימה ניצחון שני ברציפות, ורמה"ש לא התקשתה ביבנה במשחק בו שלטה לאורך כל שלביו.


תוצאות הערב:

אליצור יבנה - א.ס רמה"ש 92:69

הפועל מגדל העמק יזרעאל - מכבי מעלה אדומים 83:76

מכבי פ"ת - מכבי קרית גת 87:76


שימו לב ל:

דימיטרי רוברטס מרמה"ש בשיא עונתי של 26 נקודות, כשהוא רושם ערב קרוב למושלם - 4/5 ל-2, 4/6 ל-3 ו-9/11 מהקו. שיא עונתי גם ליריב עמירם מיבנה שקלע 17 נקודות ב-7/10 מהשדה. עידן אלבר עם 25 שהן לא שיא עונתי אבל פעם חמישית העונה שהוא קולע 20 פלוס מה שעוזר לו להגדיל את הפער בפיסגה בתור מלך הסלים הישראלי של הליגה.



אחרי הקאמבק המרשים במחזור הקודם, מעלה אדומים ממשיכה במומנטום ורושמת ניצחון חוץ יקר במגדל העמק. במשך 3 רבעים קיבלנו משחק די שקול, כשבמחצית הראשונה מעלה אדומים מובילה ביתרון קטן, וברבע השלישי המקומיים הופכים ומתקרבים ליתרון דו-ספרתי (57:48). אלא שמאותה נקודה חניכיו של בן אליעזר פתחו בריצת 21-1 (!) מטורפת שהחלה עם סיום הרבע השלישי ונמשכה עם פתיחתו של הרבע האחרון ודי חתמה את סיפור המשחק.


מגדל קיבלה משחק נהדר מעידן אלבר (25 נק' ו-9 ריב') וניב למפרט (14 נק' ו-6 אס') שפתח בסערה ונרגע, ומשחק חזרה סולידי מברנדון אדוארדס (12 נק'). מנגד, קיבלו לא פחות מ-3 שחקנים עם 18 נקודות - טל צוויפלר, איתי קרביוב וכריס ג'ונס (10 ריב') - כשמיד אחריהם רום כיטכס (17 נק' ו-6 ריב').


במשחק שהיה אמור להיות אחד המרתקים של המחזור אירחה יבנה את רמה"ש, אך ציפיות לחוד ומציאות לחוד - כאשר בפועל קיבלנו משחק חד צדדי לאורך כל שלביו. האורחים מרמה"ש שקיבלו תרומה יפה מחן כלפון (16 נק', 10 ריב' ו-5 חט') ומצמד הזרים דמיטרי רוברטס (27 נק' ו-7 אס') ואיירה לי (17 נק' ו- 17 ריב'), פתחו פער נאה כבר מהרבע הראשון והגדילו אותו עם התקדמות המשחק. ביבנה שממשיכה לאבד גובה והערב גם קיבלה תרומה דלה מהספסל שלה קיבלו משחק טוב מיריב עמירם (17 נק') ועוז חולי (15 נק'), אך דווקא צמד הזרים של הקבוצה סיפק ערב פושר (מינוס) עם 23 נקודות משותפות.


במשחק בין 2 קבוצות במגמות הפוכות אירחה פתח תקווה שהתקרבה בשבועות האחרונים לתחתית את קרית גת שעשתה וממשיכה לעשות את הכיוון ההפוך. המגמה הזאת לא השתנתה יותר מדי הערב פתח תקווה הובילה בסיום 20 הדקות הראשונות וקיוותה לעצור את כדור השלג, אלא שרבע שלישי אדיר של קרית גת (29:16) סתם את הגולל על שאיפות אלה ושלח את קרית גת הביתה עם וי נוסף. וי שהושג הרבה בזכות יכולת טובה של ג'בונטה ראדיק (24 נק' ו-7 ריב') ומייקל גרין (19 נק' ו-8 אס')] כשגם קלארק רוזנברג (14 נק' ו-8 ריב') ממשיך בכושר הטוב. בצד המקומי קיבלו עוד יום במשרד של גל גילינסקי (26 נק', 8 ריב' ו-8 אס') וטרה מקולום (18 נק' ו-6 ריב'), אך מעבר לשניים לא קיבלו תרומה משמעותית נוספת.

 
 
bottom of page