מכבי ניצחה בדרבי, דרמה בהרצליה
- ספסל

- לפני 11 דקות
- זמן קריאה 3 דקות
תוצאות המחזור:
מכבי ת"א - בני יהודה 55:78
א.ס. רמה"ש - הפועל עמק יזרעאל 56:77
עירוני אעבלין - אליצור עירוני נתניה 48:57
אס"א ירושלים - מכבי רעננה 80:67
בנות הרצליה - עירוני נס ציונה 67:64
הפועל גלבוע מעיינות - מכבי הוד"ש 58:68
בקצרה:
העולה החדשה ממשיכה במומנטום עם ניצחון שני, הפעם מול היריבה העירונית בני יהודה. כמוה עשתה גם העולה השניה מאעבלין, שניצחה בתום משחק שקול והפכפך את נתניה. ואליהן מצטרפת גם רמה"ש עם ניצחון שני מול עמק יזרעאל, בעיקר בזכות מחצית ראשונה טובה בה ייצרה לעצמה פער דו ספרתי עליו ידעה לשמור היטב במחצית השניה.
את הדרמה של המחזור קיבלנו בהרצליה, שם המארחת פספסה הזדמנות להשיג ניצחון ראשון. הרצליה ונס ציונה סיפקו משחק שהיה שקול לרוב (מינוס בריחה אחת של נס ציונה לפלוס 9 לקראת ההפסדה), רווי בחילופי הובלה וכאמור הסתיים גם בדרמה. כדקה לסיום המארחת עלתה ליתרון 2, לנס ציונה לקח בערך 15 שניות לרשום ריצת 5-0 ולהפוך (בין היתר הודות לאיבוד מטופש של הרצליה). קצת חילופי עונשין ואיבוד נוסף של הרצליה, והכתומות עם הניצחון הדחוק.
רעננה שרשמה הפסד דרמטי ומתסכל בשבוע שעבר התאוששה אמש עם ניצחון חוץ מרשים מול אס"א ירושלים. השרוניות ברחו כבר ברבע הראשון ליתרון דו ספרתי, עליו שמרו כמעט לאורך כל המשחק כשבשיא הן גם היו בפלוס 20. אס"א לא ויתרה ועם רבע אחרון טוב הצליחה להוריד למינוס 5 בלבד, אבל שם רעננה שוב השתלטה על העניינים ועם בריחה נוספת לדו ספרתי הכריעה את המשחק.
גלבוע שהייתה חופשית בשבוע שעבר פתחה את הליגה עם ניצחון ביתי מול הוד"ש. הצפוניות עשו את הבריחה שלהן ברבע השלישי בו האורחת עם אחוזי קליעה בינוניים למדי נתקעה על 9 נקודות בלבד. ברבע האחרון הוד"ש הצליחה לבצע מיני קאמבק, אך גלבוע עצרה אותו בזמן כדי לשמור על ההובלה.
במשחק המרכזי:
דרבי תל אביבי, בין שתי קבוצות שהרשימו במחזור הראשון והגיעו עם סגלים מכובדים למדי לעונה. על פניו משחק שאמור להיות שקול, ובמשך רבע וחצי בערך הוא גם היה כזה. שתי הקבוצות ייצרו בקצב לא רע, המארחת קצת יותר יעילה מבחינת אחוזים מה שהשאיר אותה ביתרון קל. לקראת סוף הרבע אחוזי הקליעה של בני יהודה צנחו עוד קצת, של מכבי ת"א דווקא עלו (גם מבפנים וגם מבחוץ), ולמרות הכמה התקפות בהן מסרה כדורים לקיר - קיבלנו את הבריחה הראשונה.
אחרי שירדה להפסקה ביתרון 13, מכבי ת"א עלתה אפילו יותר טובה למחצית השניה והציגה רבע שלישי טוב מאוד. מצד אחד יותר לחץ הגנתי שהוביל לחטיפות ואיבודים של בני יהודה, מצד שני עבודה טובה בצבע של אופיר וינטרוב ודניאלה גיל, ובלי ששמנו לב הפער כבר מעל ל-20. ברבע השלישי הוא גם הגיע ל-30, כשבדקות האחרונות ראינו את בני יהודה מצליחה לצמצם קצת נזקים ולצמצם את הפער.
אופיר וינטרוב שוב פלירטטה עם הטריפל דאבל, הפעם היא רשמה 15 נק' ב-7/10 מרשים למדי לצד 8 רב' ו-7 אס'. משחק טוב גם לדניאלה גיל עם 11 נק' ו-9 רב', ולשחר עמית-אליו שקלעה גם כן 11. אומנם שחקנית הבית ליאן אלרום שקיבלה קרדיט ברבע האחרון הראתה יכולות קליעה וסיימה עם 12 נק' ב-4/5 מהשדה. גאיה סלס הובילה את קלעיות המפסידה עם 17 נק' ו-8 רב', 12 לנועה שרביט.
מספרי המחזור:
רעננה הפציצה 15 שלשות ב-50%, 5 מתוכן של אילה רוט שהצטיינה במשחק עם 25 נק' סה"כ (9/13 מהשדה), 4 רב' ו-5 אס'. נופר שלום (23 נק', 5 רב') ויעל טננבוים (18 נק', 6 רב', 4 אס') גם הן הרשימו מבחוץ.
מורג'אן סעדה חזרה הביתה לגלבוע והפציצה עם 23 נק', 14 רב' ו-6 חט'. שורה סטטיסטית יפה גם ל-ליהיא שחם - 10 נק', 9 רב', 6 אס' ו-2 חט' ולנועה שמעוני - 7 נק', 6 רב', 4 אס' ו-3 חט'.
תצוגת קליעה: עמית טרנר עם 28 נק' ב-9/11 ל-2, מרים חנון עם 25 נק' ב-11/13 ל-2, ליאן עודה 19 נק' ב-7/8 ל-2, תמר כרמי 25 נק' ב-6/9 ל-3.
עוד קצת שורות יפות: ניקול מיכאילץ 11 נק', 6 רב', 7 אס' ו-4 חט'; רעות מסילתי 16 נק', 5 רב', 3 אס' ו-4 חט'; שירה הלוי 23, נק' 16 רב'; סהר דגן 19 נק', 5 חט'; עמית בן אליעזר 15 רב'/







