"מאמין שנוכל להגיע לפליי-אין"
- רוני כהן

- לפני יום 1
- זמן קריאה 2 דקות
צילום: ספי מגריזו, מכבי ת"א
זה היה קשה ומותח, אבל מכבי תל אביב רשמה ניצחון נוסף ביורוליג - 97:100 על ז'לגיריס, ועלתה למאזן 13-9. מכבי פתחה טוב את המשחק עם דומיננטיות התקפית בהובלת סורקין וליף, אבל למרות יכולת טובה לא הצליחה לעלות ליתרון דו ספרתי, כשז'לגיריס הצליחה לנגוס בכל כמה דקות בהפרש. גם בשלושת הרבעים הבאים המגמה נשמרה כשהצהובים שלטו במשחק אך החזיקו ביתרון מינימלי בלי יכולת להרוג את המשחק.
18 שניות לסיום, ביתרון 5, מכבי נראתה כבר בדרך הבטוחה לניצחון, אבל כמו במשחקים רבים אחרים - רכות בריבאונד אפשרה לליטאים כדור חוזר בהתקפה ושלשה של פרנסיסקו שהחזירה את המשחק למותחן. קלארק נשלח לעונשין אבל דייק רק בזריקה אחת, במה שאפשר לז'לגיריס להשוות את התוצאה ולכפות הארכה בפוזשן האחרון, אבל הליטאים החטיאו זריקה קשה מחצי מגרש והובילו לניצחון משמעותי עבור מכבי.
"ככה זה בכדורסל, זה משחק של ריצות", ניתח קלארק, שסיים משחק גדול עם 17 נקודות ו-5 אסיסטים, את הדרמה בסיום. מה שהיה חשוב לנו זה לשמור על העקרונות שלנו ולהתמקד במה שאנחנו עושים ובמה שאנחנו מביאים למגרש. אנחנו רוצים לחזור לנצח ולעשות מה שאנחנו יכולים עבור המועדון הזה. הניצחון הזה חשוב לנו מאוד ואני מאמין שהוא יתרום לנו בעתיד. בהגנה אנחנו צריכים פשוט לדבר אחד עם השני יותר, להביא יותר אנרגיה, יותר להילחם. ברגע שנצליח לעשות את זה נהיה בסדר".
שחקן נוסף שבלט לטובה הוא טי ג'יי ליף שמפגין גרף התקדמות גדול מתחילת העונה, כשאמש סיים עם 17 נקודות ו-7 ריבאונדים ב-22 דקות בלבד. "אני ממשיך להתפתח וללמוד את המערכת ואת הליגה", שיתף הגבוה על ההתקדמות שחלה אצלו. "בכלל, זה תהליך שאנחנו מתגבשים כקבוצה וזה כיף לראות את הקבוצה מתחברת יחד. זה ניצחון גדול. הקהל היה מאחורינו ודחף אותנו לניצחון. היינו קצת לחוצים בסוף והם היו כל כך קולניים ואנרגטיים ונתנו לנו את האנרגיה שהיינו זקוקים לה".
ליף התייחס גם לשיפור שקבוצתו חייבת להפגין בהגנה ונשאר אופטימי בסיכויי ההעפלה של קבוצתו לפליי-אין. "אנחנו משחקים בקצב מהיר שקולעים בו יותר, אבל שליטה בריבאונד ודברים קטנים שאנחנו חסרים גורמים לנו לספוג עוד 10-15 נקודות במשחק. אנחנו צריכים להדק את ההגנה ולבצע את תכנית המשחק. אני מאמין שאנחנו יכולים עוד להגיע לפלייאין. אנחנו מפגרים בכמה ניצחונות, אבל עם עבודה נכונה וכדורסל טוב כמו ששיחקנו הערב יש לנו סיכוי טוב".







