top of page

כרמיאל הפתיעה, ב"ש דימונה רק כמעט

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • לפני שעה
  • זמן קריאה 3 דקות

צילום: עומרי שטיין, מנהלת ליגת העל | הפועל לב ירושלים


תוצאות הערב - מחזור 3:

מכבי כרמיאל בית הכרם - מכבי 'בן' בנות אשדוד 75:79 אליצור רמלה - הפועל ב"ש דימונה 81:90 מכבי חיפה - בנות 'בני' פ"ת 55:78 הפועל ירושלים - הפועל ראשל"צ 58:62

אליצור חולון - מכבי ר"ג 91:73


בקצרה:

כרמיאל שוב הראתה כמה היא קבוצה טובה אצלה בבית, והצליחה להנחיל הפסד ראשון העונה לאשדוד. המשחק היה משוגע, הפכפך, עם ריצות לפה ולשם ושתי הקבוצות כבר היו ביתרון דו ספרתי, כולל המארחת במהלך הרבע האחרון. אשדוד כבר הצליחה למחוק את הפיגור ולהשוות את המשחק בחצי דקה לסיום עם רצף שלשות, אבל לאחר מכן רשמה איבוד קריטי וכרמיאל עם נקודות מהקו הצליחה לנצח את המשחק.


ובצד השני של המדינה - איזה פספוס של ב"ש דימונה לרשום ניצחון יוקרתי במיוחד בחוץ מול רמלה. הדרומיות היו ביתרון כמעט לאורך כל המשחק, אבל איבדו אותו ממש במאני טיים. פעולות גדולות של עדן רוטברג והגנה טובה ברבע האחרון הן שעזרו לרמלה לנצח 12-27 את הרבע האחרון, ולסמן וי ראשון לעונה.


לב ירושלים השיגה ניצחון ליגה ראשון בבית מול ראשל"צ. גם המשחק הזה היה די הפכפך, כמעט כולו ביתרון של האורחת, אבל המאני טיים היה של ירושלים. המארחת ניצלה שורת החטאות של ראשל"צ כדי לרוץ 2-12 בדקות הסיום, מה שהוביל אותה ליתרון קל עליו שמרה עד לסיום. מכבי חיפה התאוששה מצמד ההפסדים האחרון (בגביע ובליגה) ופירקה בבית את פ"ת. ברבע הראשון האורחת עוד הצליחה להישאר בתמונה, אבל מהרבע השני חיפה כבר החלה לברוח ובמחצית כבר הייתה ביתרון דו ספרתי.


במשחק שנעל את הערב ר"ג שוב ניצחה את חולון. ר"ג פתחה מצויין עם לחץ הגנתי יעיל ואפקטיבי, חולון הוסיפה לאורך המשחק גם כמה איבודים סתמיים למדי, והאורחת הובילה לאורך רוב המשחק ביתרון דו ספרתי. מידי פעם חולון הצליחה לייצר כמה דקות טובות ומומנטום וצמצמה את הפער לחד ספרתי, אבל ר"ג ידעה לברוח כל פעם מחדש עם סלים יפים ומשחק קבוצתי.


משחק האין הגנות \ הכמעט הפתעה ברמלה

רמלה הצליחה להינצל מהפסד ביתי, אחרי שנזכרה בעצם להתחיל לשמור במאני טיים. אחרי שספגה 69 נקודות ב-3 רבעים והייתה כאמור בפיגור כמעט לכל אורך הזמן הזה, בדקות האחרונות ראינו לחץ אפקטיבי. בזמן הזה רמלה גם תיסכלה את ב"ש, גם עייפה אותה וגם השאירה אותה על 12 נקודות בלבד ברבע הזה (כשכמה מהסלים היו משוגעים במיוחד).


נחזור טיפה אחורה. אם נשים בצד שתי דקות ראשונות של גישושים, איזה רבע ראשון התקפי מפחיד קיבלנו בין רמלה. שתי הקבוצות לא ממש שמרו בצבע מצד אחד ורשמו אחוזי קליעה טובים במיוחד מהצד השני - ב"ש הפציצה עם 5/6 מבחוץ (10/15 עד ההפסקה), רמלה חילקה אסיסטים והראתה יכולת אישית בדרך ל-8/13 מבפנים, ואנחנו בלא פחות מ-27:26 אדום אחרי 10 דקות. המשך המשחק האחוזים קצת התיישרו, אבל הוא המשיך בקצב גבוה במיוחד כשהקבוצות גם ממשיכות לא ממש לשמור.


מספרי הערב:

ב"ש דימונה עם לא פחות מ-14 שלשות הערב, ב-50%. לא פחות מ-8 שחקניות שונות קלעו הערב מבחוץ, אבינה ווסטברוק הייתה המובילה עם 5/7 ו-27 נק' סה"כ לצד 8 אס'.


עדן רוטברג שכאמור הייתה טובה במאני טיים בניצחון של רמלה קלעה 17 נק' - 8 מתוכן ברבע האחרון. מיקה האריגן הייתה הקלעית המובילה עם 23 (6/8 ל-2, 10 רב'), צ'לסי נלסון 20 (10 רב'). מאי רווח 8 אס'.


אליס חתוקאי ממשיכה במומנטום הטוב מתחילת העונה והערב רשמה 15 נק' (5/5 ל-2) ועל הדרך גם 4 אס', 2 חט' והגנה מצויינת כולל חסימה אחת שהקפיצה את הקהל והספסל. גילי אייזנר אומנם לא באחוזים גבוהים הערב אבל כן עם 16 נק' ו-10 אס', ויקטוריה ויויאנס פלירטטה עם הטריפל דאבל - 14 נק', 14 רב', 7 אס'.


ירושלים ניצחה את המשחק הערב למרות 2 שלשות בלבד ו-22 איבודים, כשהיא מייצרת 22 נקודות מהקו (לעומת 9 של ראשל"צ). בירושלים אניה פוקס רובטין עם דאבל דאבל של 16 נק' (6/11 ל-2) ו-12 רב'. גם חברתה לקבוצה סוואנה ווילקינסון עם דאבל - 13 נק', 11 רב' ו-5 אס'. בצד השני אנסטסיה בולדירובה עם 6 חט', קריסטין וויליאמס 14 נק' ו-5 אס'


חיפה הלכה 6 פעמים בלבד לקו הערב. הזרות שלה סלרז והיגינס היו חדות מאוד מבפנים עם 15/20 משותף ל-2, ו-33 נקודות משותפות. משחק טוב מאוד לנור כיוף - 12 נק' ו-7 אס'. בפ"ת נאג'אי פולרד ששיחקה מול האקסית רשמה 8/13 ל-2 ו-20 נק' סה"כ.


אריאל הירן הסתפקה הערב 'רק' ב-15 נק' עבור כרמיאל, אבל לא הייתה רחוקה מטריפל דאבל עם 10 רב' ו-7 אס'. קטיה ווצקוביץ' עם 21 נק' ב-7/12 מרשים מהשדה, שהד עבוד 11 נק' ו-7 רב'. באשדוד קסניה מלאשקה הפציצה 27 באחוזים מצויינים (10/14 ל-2), דור סער 14 נק' ו-7 אס' (שבוע שלישי ברציפות עם 6 ומעלה), מאיה זילברשלג לראשונה העונה בדו ספרתי - 11 (4/7 מהשדה).


חולון מצד אחד עם 35% בלבד ל-2, ומצד שני עם 21/22 מהקו. אולי היה כדאי שילכו יותר פנימה הערב.





 
 
bottom of page