top of page

הצפון ממשיך להתפרע

  • תמונת הסופר/ת: מאיר פרייליכמן
    מאיר פרייליכמן
  • לפני 14 דקות
  • זמן קריאה 5 דקות

המחוז הצפוני בליגה הארצית שוב מספק לנו ערב של תוצאות מעניינות במיוחד. קרית ביאליק עצרה את רצף הנצחונות של נוף הגליל ועוד במשחק חוץ, ונשר וגבע"ש מהתחתית ניצחו בבית את הוד"ש ומגידו מהצמרת. כפ"ס טיפסה למקום השלישי, מוצקין פתחה פער במקום הראשון, וחוף השרון נתנה פייט מול חדרה אבל זה לא הספיק ולצערה היא חזרה למקום האחרון.



הפועל נשר - מכבי הוד השרון 83:93

אחת ההפתעות של המחזור ואולי של העונה, במשחק הפכפך מאוד. הוד"ש ממשיכה להיות לא יציבה בשבועות האחרונים ורושמת הפסד שלישי בחמישה משחקים, מה שמרחיק אותה מעט מהצמרת הגבוהה. נשר לעומתה משיגה מעט אוויר לנשימה עם ניצחון סופר חשוב אחרי 7 הפסדים רצופים ונצמדת לכרמיאל שהפסידה.


הוד"ש פתחה עם 13:6 מהיר, אך ריצת 2-13 מקומית, בהובלת סרור (9) uגמבש (8), הורידה את נשר ביתרון 17:19 בתום הרבע הראשון. היתרון המשיך להחליף ידיים גם ברבע השני, ושתיים מדויקות מהקו של טפרברג רגע לפני הירידה למחצית קבעו 37:41 מקומי. הוד"ש הצליחה להפוך עם ריצת 10-2, אך נשר חזרה שוב להוביל, כש-שלשה של מאיר כהן לקראת סיום הרבע השלישי נותנת לה יתרון 62:68. נשר הייתה טובה יותר גם בפתיחת הרבע האחרון ועלתה לדו ספרתי, אך הוד"ש חזרה עד לשוויון 78:78 עם שלשה של אריאל עיני. נשר הצליחה לשמור על ריכוז לקראת הסיום, הידקה את ההגנה וחזרה להוביל בדו ספרתי עד סיומו של המשחק.


המספר הנוסף - הוד"ש עם 50% בלבד מהקו - 12/24. בנשר 6 קלעים בלבד, 5 מהם בספרות כפולות.


קלעו לנשר: אליה סרור 29 (11/13 מהקו), רועי גמבש 20, ניתאי טפרברג 16, אסף כהן 12, מאיר כהן 11, אלון זוננפלד 5.


קלעו להוד"ש: איתי אקוניס 16 (4 שלשות), יואב שמרי 14, אריאל שמרי 12, ניתאי שלם 8, להב הולין 7, אריאל עיני ונדב בלשר 6 כ"א, נועם חסון 5, תומר אלוני 4, ירדן לזר 3, איתי אלינסקי 2.



אליצור גבע"ש - הפועל מגידו 62:75

למגידו לא הולך השנה טוב במשחק חוץ, והשבוע הגיע עוד הפסד מפתיע ומאכזב מול גבע"ש שמקבלת הרבה מחמאות וכמובן גם נקודות חשובות במאבק נגד הירידה. גם המשחק הזה היה משוגע והפכפך. המארחת פתחה נהדר כשנטע גל ועמית בן דהן מובילים אותה ליתרון דו ספרתי בשלב מוקדם מאוד של המשחק, כשבתחילת רבע השני היא אפילו התקרב ל-20 הפרש. אורי הררי העיר את ההתקפה האורחת עם כמה שלשות ואנטון שוטבין עזר גם הוא לצמצם את הפער, כש-שלשה של רון דנדיקר מקזזת לנקודה בלבד - 36:37 בהפסקה.


רבע שלישי מתחיל עם קצת חילופי סלים (ניב זרחוביץ ובן דהן), ואז שוב המומנטום של גבע"ש שסוגרת את הרבע ביתרון 12. חילופי הסלים חזרו אלינו ברבע הרביעי, מה ששירת בעיקר את גבע"ש ששמרה על הדו ספרתי. מגידו רדפה אבל לא הצליחה לייצר מספיק עצירות בהגנה, והסיום ידוע - גבע"ש עם ניצחון קריטי עבודה.


קלעו לגבע"ש: עמית בן דהן 22, רום קורנליוס 14, נטע גל 11, עידו כהן 10, רועי בבכנוב 7, עמית סיטבון 4, אורן מנסקי 3, ניב נחשון ומוטי מוסקוביץ 2 כ"א.


קלעו למגידו: איתי מובסוביץ ואורי הררי 12 כ"א, אנטון שוטבין 9, אורי עובדיה ועומר טל 7 כ"א, ניב זרחוביץ 6, גיא יחידי ברק ורון דנדיקר 4 כ"א, אורי כהן 1.



הפועל נוף הגליל - מכבי קריית ביאליק 91:80

אחוות הקריות. ביאליק חוזרת לנצח אחרי 3 הפסדים רצופים ושומרת על מקומה בפלייאוף, ועל הדרך עוזרת לשכנה מקרית מוצקין לפתוח פער של משחק וחצי במאבק על המקום הראשון מול נוף הגליל. המארחת אגב נעצרה אחרי 7 נצחונות רצופים, וזה הפסד ביתי שני בלבד שלה העונה.


המחצית הראשונה הייתה נטולת הגנות, כשביאליק מצליחה להיות זו שקולעת טוב יותר ויורדת למחצית ביתרון בדו ספרתי - 54:43, עם 12 של רותם עובדיה ו-10 של טל ויונטה. מהצד השני איל ונדל מפציץ 17 משלו. שני הרבעים האחרונים היו רגועים יותר והסתיימו בשוויון, שהשאיר את הניצחון הדו ספרתי אצל ביאליק.


המספר הנוסף - כל מי ששיחק בביאליק קלע נקודות. נוף הגליל עם ערב נהר מהקו של 15/17, 8/9 מתוכם של ונדל.


קלעו לנוף הגליל: איל ונדל 29, רועי בר חן 21, אור קוטר 13, נועם לוגשי 10, יובל לוי 4, עדי ולעל 2, יהב שטרית 1.


קלעו לביאליק: רותם עובדיה 19, טל ויונטה 14, עידו סופר 12, עופר דיגמל ודולב משגב 11 כ"א, סרגיי בולוטסקיך 9, מעוז חרמון 6, אור אליאל 5, גל ויונטה וכפיר בר חן 2 כ"א.



הפועל כפ"ס - הפועל 'אורי' ת"א 64:76

המקומיים מנצחים בפעם החמישית ברציפות ומנצלים את ההפסדים של הוד"ש ומגידו כדי לתקוע יתד במקום השלישי. האורחת מנגד לא מצליחה לשמור על יציבות ואחרי ניצחום גדול באמצע השבוע על גבע"ש היא חוזרת להפסיד ועדיין נמצאת קרוב די לתחתית.


המשחק החל בצורה טובה מבחינת האדומים, שירדו אחרי 10 דק' ביתרון 18:14, אך ריצת 3-14 מקומית העבירה לכפ"ס את היתרון ובמחצית 36:33 מקומי. את כפ"ס מוביל אוהד בן חיים עם 14 מול 7 של חמזני. שלשה של בן חיים העלתה את חניכיו של יעקובי לדו ספרתי, ועד סיום הרבע המקומיים הצליחו לשמור על מרחק בטוח מהאורחים. ברבע הרביעי הירוקים ברחו ל-51:69, ומשם הפועל כבר לא הצליחה לחזור.


המספר הנוסף - כפ"ס הכפילה ב-3 את מספר השלשות של הפועל - 9 מול 3 בלבד.


קלעו לכפ"ס: אוהד בן חיים 23, אופק סירקיס 11, אדם קליין 8, דן בן נון ואוריאל טרוצקי 7 כ"א, תום ספקטור ועידן זילברשלג 6 כ"א, איתי וולפוביץ' 5, אילון פולג 3


קלעו לת"א: אלון חמזני 15, אלון לוין 12, אסף כהן 11, ארד הררי 8, עמית גרצמן 7, עומר שושני 6, יועד חלבי 3, עירד לוינהר 2.



הפועל חוף השרון - מכבי חדרה 75:70

הדרבי של צפון השרון הסתיים בניצחונה של חדרה, שעצרה את חוף השרון אחרי שני ניצחונות רצופים ועצרה מצידה רצף של שלושה הפסדים. הפתיחה הייתה במעמד צד אחד, כשחוף השרון לא מצאה את עצמה בהתקפה וכן מצאה את עצמה בפיגור 17-0. המארחים התעוררו לקראת אמצע הרבע הראשון ועשו קצת קולות של חזרה לעניינים, אך הרבע הסתיים ב28:16 לחדרה, עם 9 אישיות של שגב גרילק.


הרבע השני היה הפוך לגמרי, כשחדרה קולעת רק 12 נק' וחוף השרון מצליחה לרדת למחצית בפיגור מינימלי של 40:37, כשגל זיו ומייק קמינצקי קולעים 6 כ"א ברבע השני. הרבע השלישי היה צמוד הרבה יותר, ולאחר שבתחילתו הקבוצות מחליפות סלים, חדרה רצה קצת ועלתה ל-60:51. חוף השרון שוב לא התייאשה וקיזזה לפיגור של 62:58 בתום הרבע השלישי. בפתיחת הרבע הרביעי חדרה שוב פלירטטה עם דו ספרתי, ולמרות שהמקומיים הצליחו להתקרב, הם לא השכילו להשוות והמשחק נגמר בניצחון חוץ חשוב לחדרה.


המספר הנוסף - שתי הקבוצות עם מאזן כמעט שווה מהקו - 15/23 לחוף השרון ו15/22 לחדרה.


קלעו לחוף השרון: גל זיו 25, אמרי כגן 13, איתי ויסברג 11, מייק קמינצקי 8, אופק פוגלמן 6, ניר לב ארי 5, יעקב לוי 2.


קלעו לחדרה: שגב גרילק 16, אורי פראג, אביאל לוי ורם זקס 15 כ"א, גל סגל 6, יניב ירוחם ונועם ארבל 3 כ"א, גיל פרוזן 2.



מכבי כרמיאל - אליצור גבעתיים 71:66

גבעתיים מתאוששת ואחרי 4 הפסדים היא חוזרת לנצח. כרמיאל פתחה טוב יותר וירדה במחצית ב-30:36 עם 20 משותפות של עמית כהן ונדב שוורץ, כשבגבעתיים בולט עמית אזולאי עם 12. הרבע השלישי היה רבע הבריחה של האורחת, שרצה 23-7 בהובלת קאי רפפורט (11) ועלתה לדו ספרתי, יתרון עליו היא שמרה עד סוף הרבע. ברבע הרביעי כרמיאל הצליחה לצמק עד ל-65:63, אך לא הצליחה להתקרב יותר מזה וירדה מנוצחת.


המספר הנוסף - שתי הקבוצות הבריקו מהקו, כשגבעתיים מגיעה ל92% - 12/13.


קלעו לכרמיאל: רון קופר 19, עמית כהן 1, ירין תורג'מן ונדב שוורץ 13 כ"א, ניר נצר 4, יוגב פרטי 2, בן עמר 1.


קלעו לגבעתיים: קאי רפפורט 23, עמית אזולאי 16, נמרוד טישמן 11, תיאודור הנרי 10, כרמל בוכמן 6, ליאם פטרופוליאביס 3, עומר אלרום 2.



מכבי קרית מוצקין - עירוני 'שיקו' קרית אונו 56:75

המוליכה עושה את שלה, וכאמור אפילו מצליחה להגדיל את הפער שלה בצמרת לאור תוצאות המחזור. אחרי רבע ראשון שקול שאף הסתיים ביתרון אורח, מוצקין השתלטה על המשחק ברבע השני שם החלה בבריחה שלה. עומרי שוסהיים ורז צור הובילו את הצפונים ליתרון דו ספרתי, וברבע השלישי הבריחה נמשכה כל הדרך ליתרון סביב ה-20 הפרש. הרבע האחרון לא שינה יותר מידי, כשמוצקין שמרה על פער גבוה בדרך לעוד ניצחון.


קלעו לקרית מוצקין: עומרי שוסהיים 18, איתי וינטראוב, לירן מרקדו ורז צור 9 כ"א, רוי אביב 8, שלו הר אבן 6, רון נחום ושלומי הרוש 5 כ"א, עידו סגל 4, אלון הרשקוביץ 2.


קלעו לקרית אונו: בר אזולאי 12, שליו זאן 10, עומרי מרינוב 9, עדי קדם 8, אייל סולטן 6, רועי בן ככוב 5, יהונתן פלד, אלון אליהו וחן אחרק 2 כ"א.



 
 
bottom of page