top of page

הפסד לקדטים מול טורקיה

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 8 באוג׳
  • זמן קריאה 1 דקות

צילום: FIBA


אליפות אירופה U16 נפתחה היום כשנבחרת הקדטים של ישראל פגשה את נבחרת טורקיה. הבדלי הגובה הורגשו לאורך כל המשחק, טורקיה הייתה עדיפה והובילה כמעט לאורך כל המשחק בדרך ל-65:76 בסיום. ישראל הצליחה כמה פעמים לסגור פער דו ספרתי, אבל לא הצליחה להשלים קאמבק ובכל פעם הטורקים ברחו מחדש עד שכאמור הכריעו את ההתמודדות.


ישראל התקשתה לא מעט בהתקפה במשחק הזה מול סגירת הצבע של הטורקים, וסיימה את המשחק עם אחוזים בינוניים מאוד בצבע. טורקיה מנגד ידעה לנצל היטב את הגובה שלה וייצרה בעיקר מבפנים, כשהיא מראה שליטה מוחלטת בריבאונד. ואם הטורקים גם היו יודעים לנצל ולא מייצרים החטאה אחרי החטאה מבפנים, אולי ההפרש גם היה גבוה יותר.


הטורקים גם היו הראשונים לתפוס קצב ועם כמה מהלכים אישיים ברחו ל-20:11 אחרי 10 דקות. המשך המשחק התאפיין בלא מעט שינויי מומנטומים ובריחות, כשבכל הזמן טורקיה מצליחה לשמור על ההובלה. אחרי שטורקיה עלתה לדו ספרתי ברבע השני, כמה סלים של אילון סוקולובסקי צמצמו כשבמחצית זה רק 36:30 טורקי.


רבע שלישי התחיל דומה לראשון עם קצת חילופי סלים, ואז עוד מומנטום טורקי הקפיץ לפלוס 13. כמה מהלכים יפים של ישראל בצבע פלוס שלשה של אשל לוינטל קיזזו למינוס 4, כשבסוף שלישי 56:50. תום ארונוב הוביל עוד מיני מומנטום ישראלי והפער כבר ירד למינוס נקודה בלבד, אבל כאן הגיעה עוד סדרת איבודים והחטאות והסוף ידוע. טורקיה הצליחה לברוח שוב וניצחה 76:65.


קלעו לישראל: עומרי אורלנד 17, אשל לוינטל 14, אילון סוקולובסקי 11, יואב פז 8, תום ארונוב 7, ערן מעוז 4, אלון פרימר ואיתן זילברשטיין 2 כ"א.


 
 
bottom of page