top of page

"היינו בשוק מפתיחת המשחק"

  • תמונת הסופר/ת: רוני כהן
    רוני כהן
  • 15 באוק׳
  • זמן קריאה 2 דקות

צילום: Ivica Veselinov


אכזבה גדולה במכבי תל אביב לאחר ההפסד 92:71 לברצלונה במשחק חד צדדי שהוכרע כבר מפתיחתו. הצהובים קיוו להמשיך את המומנטום החיובי לאחר הניצחון בדרבי בשבוע שעבר, ולמנף את היכולת גם למשחקים הקרובים, אבל בפועל הם לא היוו יריבים שקולים לקטאלנים שפתחו את המשחק בסערה ועלו ליתרון דו ספרתי כבר ברבע הראשון. מכבי מצידה המשיכה להציג הגנה חלשה מאוד ואפשרה ליריבה להגיע ל-60 נקודות כבר במחצית, ולהפרש שחצה את ה-30 עוד ברבע השני. משם האורחים הורידו הילוך ושיתפו את שחקני הספסל, במה שאפשר למכבי להוריד מעט את ההפרש אך לא להחזיר את כבודם.


"זה לא פעם ראשונה שברצלונה מראה יכולת התקפית כזאת", ניתח קטש בסיום. "הם הפתיעו אותנו דווקא יותר הגנתית. הם שיחקו בצורה יוצאת דופן במחצית הראשונה. יש להם הרבה מאוד איכויות. היה לנו קשה למצוא להם תגובה, גם מבפנים וגם מבחוץ. אני חושב שהיינו בשוק מפתיחת המשחק שלהם. איבדנו את הדרך שלנו. זה קורה בקבוצות צעירות וחדשות. אנחנו נלמד כקבוצה לצאת מהסיטואציות האלה, ולא כיחידים".


מרסיו סנטוס, שהיה נקודת האור של הקבוצה עם 18 נקודות, סיכם: "נתנו להם להשתלט על המשחק במחצית הראשונה. ניסינו לחזור למשחק בחצי השני, אבל זה היה כבר מאוחר מדי".


כבר מחר (חמישי, 22:00) תעלה מכבי למשחק השני בשבוע המשחקים הכפול, כשתפגוש את אולימפיאקוס החזקה. בקבוצה רוצים להימנע מירידה למאזן 4-1 והתבססות בתחתית הטבלה, ויקוו לרשום ניצחון נגד היוונים שמחזיקים בסגל מרשים במיוחד. "אין לנו יותר מדי זמן, אנחנו צריכים לאסוף את החוויה הזאת", התייחס קטש למצב של קבוצתו לקראת המשחק מחר. "זה לא מבטיח ניצחון מול אולימפיאקוס, שהם גם מאוד איכותיים, אבל חובת ההוכחה עלינו מבחינת האנרגיות. זה משהו שאנחנו חייבים לקהל שלנו".


סנטוס סיכם: "אנחנו צריכים לשחק חזק כבר בדקות הראשונות ולהכתיב את הקצב. נצטרך להביא אנרגיות מחודשות למשחק בחמישי".

 
 
bottom of page