top of page

21 שנים מאוחר מדי

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 13 באוג׳
  • זמן קריאה 1 דקות

צילום: מנהלת ליגת העל


סוף סוף, אחרי 21 שנות ניסוי ובעיקר טעייה, החליטה ועדת הדח"צים של האיגוד להחזיר את סדרות חצי הגמר והגמר של ליגת העל לסדרות של הטוב מ-5. ההיסטוריה של ההחלטה להפסיק את הסדרות הייתה בגלל הטענות לחוסר ספורטיביות, אבל אם נודה על האמת היא הייתה בעיקר כדי למנוע ממכבי ת"א לזכות, או אם נדייק - לתת לקבוצות אחרות אפשרות לזכות בתואר.


מבחינת התוצאה זה באמת הצליח, כש-שליש מהזוכות לא היו מכבי ת"א - 7/20, אבל מבחינת הרמה, המתח ובעיקר הספורטיביות זה פשוט לא היה זה. שיטת הפיינל פור בכלל לא ייצגה את הישגי העונה, אבל גם שיטת הטוב מ-3 הייתה מעט מדי מכל הטוב הזה. אם נסתכל על השנים האחרונות נגלה ש-3 מתוך 4 הסדרות הסתיימו אחרי 3 משחקים, ובוודאי היו ממשיכות לפחות עוד משחק אחד בשיטת הטוב מ-5.


גם הסדרה המצויינת שהייתה לנו העונה (והסתיימה ללא אלופה הודות לאיראנים) בין מכבי ת"א לירושלים וגם זו של העונה שעברה בין מכבי ת"א להפועל ת"א הוכיחו עד כמה אנחנו מחכים לעוד מכל הטוב הזה - כדורסל טוב, מותח ובעיקר הוגן. לא זו אף זו, ההחלטה המוזרה של סדרת רבע הגמר של הטוב מ-5 כשסדרות חצי הגמר והגמר הן "רק" הטוב מ3 זו בכלל הזיה, וטוב שהוועדה בחרה לחזור לשיטה הזו.


אז נכון, הפעם האחרונה שהייתה לנו סדרת גמר שהלכה ל-5 משחקים הייתה אי אז בעונת 91/2. אבל ברור שעם ההתחזקות של ירושלים והפועל ת"א, יש הרבה יותר סיכוי שיהיה הטוב מ-5 גם בעונה הקרובה. אז תודה לכם שם למעלה שנתתם לנו הזדמנות להינות עוד קצת לפני הפגרה, רק בחייאת - אל תמשכו את זה יותר מדי, שלא נסיים שוב ללא אלופה.

 
 
bottom of page