top of page

ר"ג בורחת לליגה

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 3 בנוב׳
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 4 בנוב׳

צילום: יעל אמסילי | מנהלת ליגת העל


תוצאות הערב:

אליצור רמלה - מכבי ר"ג 96:64

מכבי כרמיאל בית הכרם - מכבי חיפה 69:76

הפועל ב"ש דימונה - הפועל לב ירושלים 94:81

מכבי 'בן' בנות אשדוד - בנות 'בני' פ"ת 61:82

אליצור חולון - הפועל ראשל"צ 71:89


בקצרה:

רגע לפני שאנחנו יוצאים לפגרת נבחרת, קיבלנו עוד מחזור מעניין בליגה הדי משוגת שיש לנו מתחילת העונה. מכבי ר"ג רשמה הערב עוד סוג של הצהרת כוונות לאן פניה העונה, עם ניצחון חד צדדי מול רמלה וסוג של בריחה לליגה כשהיא במאזן מושלם (ובמרחק כבר של 3 נצחונות ממי שאחריה בטבלה).


ר"ג עוד הייתה בפיגור רוב הרבע הראשון, אבל אז השתלטה על העניינים ועם רבע שני ורביעי קטלניים הגנתית השיגה ניצחון בהפרש דו ספרתי גבוה. רמלה מצידה סוגרת תקופה קשה במיוחד של שבוע וחצי בהם רשמה 4 הפסדים (2 באירופה). כמו שאר הליגה, רמלה לא הצליחה לעצור הגנתית את ר"ג ששוב רשמה ערב קליעה מוצלח במיוחד מחוץ לקשת. ע"ע המספרים בהמשך.


כרמיאל שוב הראתה לנו כמה הבית שלה הוא מבצר, ורשמה בו ניצחון שלישי ברציפות מול חיפה. המשחק היה הפכפך במיוחד כשכרמיאל הצליחה כמה פעמים לבצע בריחה משמעותית וחיפה הצליחה לסגור, עד שהגענו למאני טיים. כרמיאל הייתה קצת יותר מדוייקת בהתקפה והצליחה לתחזק יתרון קל עד לסיום.


אשדוד שנחה בשבוע שעבר הביסה בבית את פ"ת, ועל הדרך קטעה רצף הפסדים קצר. הדרומיות הציגו רבע ראשון קטלני של 4 שלשות ו-28 נקודות סה"כ, וברבעים הבאים דאגה לשמור על הפער ואף הגדילה אותו קצת. ירושלים הצליחה לחבר ניצחון שני ברציפות כשגברה בחוץ על ב"ש דימונה. האורחת הייתה עדיפה לאורך רוב המשחק כשהיא אט אט מצליחה להגדיל את היתרון שלה בדרך לניצחון.


במשחק שנעל את הערב חולון ניצחה בבית את השכנה מראשל"צ, הודות לרבע שלישי קטלני אותו ניצחה 7-21. לפני כן קיבלנו מחצית ראשונה הפכפכה במהלך האורחת באדום גם הצליחה לברוח לדו ספרתי, אבל חולון שוב ידעה לחזור מפיגור כזה לניצחון. ברבע השלישי ההתקפה של ראשל"צ הייתה אאוט לגמרי, החטיאה פעם אחר פעם מתחת לסל ולא ניצלה גם ריבאונד התקפה. ההתקפה של חולון הייתה יותר יעילה וכאמור רשמה רבע טוב שסידר לה את הפער.



המספרים:

אחרי ה-15 שלשות במחזור הקודם, הערב ר"ג רשמה לא פחות מ-16 כאלו - ו-4 מתוכן של אמארי תומאס. אומנם האחוזים היו לא משהו בכלל, אבל קרוב לודאי שהן יקנו כזה מטווח בכל שבוע. זה אגב שיא ליגה עונתי לקבוצה במשחק אחד.


ר"ג רשמה הערב גם שיא נקודות עונתי למשחק אחד, כש-6 שחקניות סיימו בדו ספרתי. ויקטוריה ויויאנה 24, אליס חתוקאי 18, אמארי תומאס 15, שיר תירוש 13 וגילי אייזנר 12. האחרונה גם עם שיא עונתי של 6 חטיפות.


חולון גם היא בערב מוצלח מבחוץ עם 15 שלשות (שיא עונתי), 6 מתוכן של אליסה בארון שחיפתה בכך על ערב קליעה רע מבפנים. בארון רשמה שיא אישי עונתי של 25 נקודות.


שייאן סלרס מצטרפת למועדון ה-30 פלוס של הליגה, עם שיא עונתי של 31 נקודות (9/14 ל-2). היא שומרת על המקום הראשון בטבלת מלכת הסלים של הליגה. כמוה עשתה הערב גם אבינה ווסטרבוק עם 35 נקודות (12/16 ל-2), שהקפיצו אותה כל הדרך למקום השני בטבלה. אליהן מצטרפת גם מיכאלה לזיץ' שקלעה הערב 32 נקודות, בדיוק הכמות אותה קלעה ב-3 המשחקים הראשונים שלה בארץ ביחד. היא גם לא הייתה רחוקה מטריפל דאבל עם 10 אס' ו-7 רב', וגם 5 שלשות על הדרך.


שיאים מפה ומשם: ניצן עמאר רשמה הערב שיא עונתי עם 12 נקודות. סטפני וואטס בשיא עונתי אישי של 7 אסיסטים (לצד 17 נק'), קסניה מלאשקה בשיא דומה עם 6 אסיסטים (ו-21 נקודות ב-10/14 ל-2). נאג'אי פולארד עם שיא אישי עונתי של 14 ריב' (17 נק'), סוואנה ווילקינסון גם כן - 18 כאלו (ו-14 נק'). שיאים עונתיים באסיסטים גם לצליל וטורי (6), יערה יצחקי (8) ועדן ציפל (7).


מקבץ שורות סטטיסטיות יפות נוספות: בכרמיאל אלישיה ג'נקינס 18 נק', 10 רב', 5 אס' ו-3 חט', אריאל הירן 18 נק', 5 רב', 5 אס' ו-4 חט'. בירושלים זיומרה מוריסון 19 נק' (7/10 ל-2), 10 רב' ו-3 אס'. עדן רוטברג עם 17 נקודות לרמלה, צ'לסי נלסון 16 (7/10 ל-2) ו-9 רב'.








 
 
bottom of page