top of page

רעננה ורמה"ש בגמר

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 4 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות

רמה"ש רושמת גמר פלייאוף רביעי ברציפות עם ניצחון ביתי מול מכבי חיפה (63:73), ותפגוש את רעננה שחוזרת לגמר אחרי היעדרות של 7 שנים. רעננה אומנם הפסידה בדו ספרתי בגומלין מול כפ"ס (81:71), אבל שמרה על הפער בו ניצחו במשחק הראשון. זה יהיה מפגש ראשון אי פעם בין השתיים בגמר פלייאוף \ גביע בגיל הנערות א', ומתחילים כבר ביום רביעי הקרוב.


במשחק שפתח את הערב, רמה"ש אירחה את חיפה עם יתרון מינימלי. בדומה למשחק הראשון, גם אתמול המשחק נפתח קצבי עם יכולות התקפיות טובות משני הצדדים בדרך לרבע של 24 נקודות מכל צד. אבל ברבע השני כבר קיבלנו רמה"ש שראינו שולטת בליגה לאורך העונה - מטווח שלשות ויעילות התקפית במשחק קבוצתי מצד אחד, לחץ הגנתי מהצד השני, והתוצאה היא רבע של 7-21 ויתרון דו ספרתי.


במחצית השניה חיפה הצליחה לעצור את קצב הקליעה הגבוה של רמה"ש, אבל בעצמה לא ייצרה מספיק כדי לצמצם את הפער. אחרי שרמה"ש כבר ברחה ליתרון של מעל 20 הפרש, היא קצת הורידה רגל מהגז וחיפה צמצמה לסיום עונה עם הפסד בהפרש מכובד.


מאיה אלמליח, שנמצאת בכושר מצויין למרות עומס המשחקים בשתי הליגות, קלעה 24 למנצחות כולל 5 שלשות. תמר כרמי הוסיפה 16, 15 לעדי גוטשטדט שתרמה גם 5 רב', 4 אס' ו-3 חט'. בחיפה ליאם יאסו עם 15 נק', דפנה וינטרפלד 13, עומר סובוביץ 12 ויובל יפרח משחק שני בסדרה עם 8 אס'.



אחרי הניצחון ב-16 הפרש במשחק הראשון, רעננה נראתה בדרך הבטוחה לגמר הפלייאוף, אבל דווקא המשחק השני היה היותר שקול מבין השניים, וגם די הפכפך. הפעם כפ"ס הייתה זאת שהובילה לרוב ביתרון קל, עד שברבע השלישי רעננה במיני מומנטום ברחה ובתחילת רביעי גם הייתה ביתרון 10. גמור? כפ"ס ממש לא מוותרת.


קצת עצירות בהגנה פלוס מטווח שלשות, ויש לנו מהפך. וכפ"ס עדיין לא עוצרת, ועם מהלכי הגנה גדולים בהובלת לירי שהרבני (10 נק', 4 אס', 4 חט') היא גם מגיעה ליתרון 10. אבל במקביל גם הזמן שלה הולך ואוזל, ורעננה מצליחה לסחוט את השעון ולהפסיד בסיום 'רק' 10, שכאמור מספיק לה בשביל הגמר.


שתי הקבוצות הציגו יום התקפי עם אחוזים לא רעים בכלל מבפנים, וקיבלנו 'קרב' עליות מעניין בין אביב אוסד בירוק (28 נק', 10/13 ל-2) לבין רונה צלאל בלבן (23 נק', 9/9 ל-2). עוד בלטו בכפ"ס - אלה מעוז ברדה עם 22 נק', ואור גדות 18 (6 רב', 5 אס'). ברעננה מיכל אבודרהם 15, מעיין אבירם 13 ואוראל נתנוב עם 9 אס'.

 
 
bottom of page