top of page

על נשים: רמלה עצרה את ירושלים

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 25 בפבר׳
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 9 במרץ

אחרי רצף נצחונות מרשים, לב ירושלים רשמה הפסד ביתי מאכזב אחרי הארכה מול רמלה 105:98. בעקבות הניצחון רמלה מחליפה מקומות עם ירושלים ועולה על חשבונה למקום השלישי. במחצית הראשונה נראה היה שירושלים לא מצליחה להתמודד הגנתית עם רמלה, שקלעה לא פחות מ-54 נקודות וגם זה לא באחוזים גבוהים במיוחד. אם מישהו חשב שהמשחק הזה גמור במחצית כשהלוח הראה יתרון 20 לאורחת, אז הוא התבדה מהר.


ירושלים חישבה מסלול מחדש ומצאה פתרונות הגנתיים לבריחה של האורחת, האזורית עשתה את שלה ורמלה התפתו לזריקות מחוץ לקשת וקלעה באחוזים נמוכים (2/10 ברבע השלישי) מה שאפשר לירושלים לצאת למתפרצות. הפער אט אט הלך והתכווץ לו וירושלים אפילו השלימה את המהפך, לפני שהמשחק הלך להארכה בשוויון 89. כאן השלשות של רמלה כן נכנסו (3/3) וגם הנקודות מהקו – והסוף ידוע.


 מי שבעיקר הובילה ברבע האחרון ובמשחק קולו היא ג'ני סימס, שסיימה את המשחק עם 44 נקוות – שיאי אישי עונתי חדש שלה שבועיים וחצי אחרי שקבעה את הקודם (37) מול... ירושלים. היא הוסיפה גם 16 רב', 6 אס' ו-4 חט' ככה בקטנה. צליל וטורי עם 16 נקודות שיפרה שיא אישי עונתי. בירושלים אמלי אנגלסטר גם היא הפציצה בדרך ל-36 נקודות (כנ"ל שיא אישי עונתי) וגם 16 רב' ו-7 אס'. אליסה בארון עם 24 נק', 13 רב' ו-6 אס', שיר תירוש רשמה בפעם השניה העונה דו ספרתי בגזרת האסיסטים – 11.


עוד מרחבי הליגה:

אשדוד החזירה לחיפה על ההפסד במפגש הקודם, וניצחה אותה בבית 67:98. אשדוד הובילה לאורך כל המשחק ולרוב גם ביתרון דו ספרתי. לאורך המחצית הראשונה ראינו את חיפה במיני מומנטומים מצליחה פה ושם לצמצם את הפער, אבל אשדוד ברחה שוב ובמחצית השניה גם הגדילה לדו ספרתי גבוה שסגר את הסיפור.


חולון לא הייתה רחוק מלרשום ניצחון חוץ מפתיע על ראשל"צ, וכבר הצליחה לחזור מפיגור דו ספרתי ליתרון כמעט דו ספרתי משלה - אבל נתקעה ברבע האחרון על 6 נקודות בלבד ואיבדה את המשחק. ראשל"צ ואשדוד שומרות על מקומות 1-2 בטבלה, כשנציגת השפלה עדיין מובילה בעקבות מאזן פנימי עדיף, והשתיים יפגשו בשבוע הבא ראש בראש לקרב ישיר על המקום הראשון.


הבית התחתון נפתח לחלוטין, עם הניצחון הדרמטי של ר"ג בכפ"ס (81:78) וההפסד של פ"ת לרמה"ש (60:62) – וכרגע כל 3 האחרונות במאזן זהה. המשחק בכפ"ס היה שקול במיוחד והפכפך במיוחד, כשפרט לקצת בריחות פה ושם המשחק נשמר סביב ה-2-3 פוזנשים הבדל לפה או לא. כפ"ס איבדה 6 כדורים ברבע האחרון, ר"ג קלעה את הסל האחרון בנדנדה ואחר כך הוסיפה נקודות מהקו כדי לסגור את הסיפור.


רמה"ש כאמור ניצחה את פ"ת, ויש שיאמרו שבוע אחד מאוחר מידי. רמה"ש שוב עשתה לעצמה התקפי לב כשאיבדה תוך כמה דקות ברבע האחרון יתרון דו ספרתי, אבל הפעם היה לה את אלבינה רזהיבה שתתגבר על השומרת שלה ותקלע סל ניצחון (אופיר לביא על האסיסט).


מספרי המחזור:

* כמעט מושלמות – משחקים אירים לאלישה ג'נקינס ברמה"ש ולדור סער באשדוד. הראשונה – 24 נקודות עם 9/11 מהשדה ו-6/6 מהקו, וגם 11 רב', 3 אס' ו-5 חט'. מדד כולל – 45. השניה - 20 נקודות עם 6/7 מהשדה ו-4/4 מהקו. היא הוסיפה גם 8 אס'.


* הפעם הכמות עולה על האיכות - כפ"ס הציגה משחק כמעט מושלם מהקו (10/11) וגם האחוזים שלה משאר הטווחים היו לא רעים, הבעיה שהיא לקחה הרבה פחות זריקות מהיריבה שלה וזה בעיקר הודות ל-10 איבודים יותר. ר"ג הענישה עם לא פחות מ-33 נקודות מאיבודים (14 במתפרצות), כשהיא עצמה איבדה רק 8 כדורים לאורך המשחק.


* צירוף מקרים? פעמיים שיחקה העונה אריאל הירן מול חולון במדי ראשל"צ, ובשני המשחקים היא סיימה עם 29 נקודות ומטווח שלשות.


* רצפים רצפים: בריטני בראון מחיפה שומרת על רצף ה-7 אסיסטים ומעלה מאז שהגיעה לארץ. מרשים. עדן ציפל עם משחק שמיני ברציפות של 5 אסיסטים ומעלה ( 8 ), הילה קארש משחק שמיני ברציפות בדו ספרתי בנקודות (16). שתיהן מראשל"צ.


* עוד קצת מספרים יפים: ענבר לברון מכפ"ס בשיא אישי עונתי שהוא גם שיא קריירה בליגת העל של 20 נקודות. נועה זליבנסקי מפ"ת צלפה 5/8 מחוץ לקשת בדרך ל-17 נקודות ושיא אישי עונתי, מיקה האריגן הובילה את קלעיות ר"ג עם 25 נקודות – 7/10 ל-2. היא גם הוסיפה 4 חסימות. סטפני וואטס מאשדוד עם 26 נקודות – 7/10 ל-2 גם כן. סוואנה ווילקינסון עם שיא אישי עונתי של 20 רב'. יערה יצחקי מרמה"ש ודניאל קארש מחולון – 8 אס' כ"א, גילי אייזנר עם 7.


צילום: מנהלת ליגת העל לנשים


bottom of page