נבחרת ישראל לא תעפיל ליורובאסקט
- ספסל
- 14 בנוב׳ 2020
- זמן קריאה 4 דקות
מצחיק לקרוא להפסד שכזה "פספוס" אבל מדובר ב"פספוס" ולא, אלה לא הבדלי הרמות בינינו לבינן. נבחרת שבדיה הגיעה למשחק עם ההכנה הכי גרועה שיכולה לעשות. עם ההגעה ליוון עזבה לויד את הנבחרת, הן ציפו עד יום רביעי לקבל את אחת משתי שחקניות הפנים זאהוי בי או הלברסון עד שהתבשרו ששתיהן כמו גם מגארת'י בחוץ ונטלצו לאלתר ולעשות התאמות.
נכון שיש להן 2 גארדיות עם ניסיון יורוליג, אך ל-8 שחקניות בסגל חסר ניסיון בינ"ל משמעותי ומחציתן בהופעה ראשונה בנבחרת השבדית (5 שחקניות, כמחצית הנבחרת מתחת לגיל 21). על נברת כזו קל לעשות סקאוטינג בטח כשאתה מבין מי השתיים המנוסות בנבחרת וכשהן מצהירות על שיטת המשחק שלהן שלושה ימים קודם. אלין אלדברינק התראיינה לתקשורת הספרדית ואמרה: נצטרך לשחק משחק שונה לחלוטין, הרבה התקפות מהירות וזריקות מבחוץ.
וככה היא הדליפה את שיטת המשחק לעיניי כל בתקשורת - הולכים לנצח עם קליעה מבחוץ. היא לא ניסתה לבלבל את היריבה, היא הצהירה ואחותה ביצעה. 15 נקודות אישיות ברבע הראשון ובסך הכל 4 שלשות ב-11 דקות, אלדברינק הובילה את הנבחרת השבדית ליתרון 25:13 בהתקפות מהירות וקליעה מבחוץ (אחותה אלין קלעה חמש נקודות נוספות).
בנבחרת לא הגיבו ונתנו לקלעיות זריקות נוחות 7 שלשות ב-50% מחוץ לקשת ו-60% בצבע, הן יותר מדי ממה שנבחרת (בעיקר אגב נבחרת צעירה עם רוטציה ארוכה שיכולה ללחוץ) היתה צריכה לתת לשבדיה ואחרי 52:25 בהפסקה, המחצית השניה היתה לפרוטוקול בלבד. במחצית השניה הנבחרת הצליחה אולי לפרקים להיראות טוב יותר, אך ההגנה עדיין לא הצליחה להסתדר עם הקליעה מבחוץ של שבדיה שקלעה 15 שלשות ב-56% ובריבאונד ניצחה 43:26 והתוצאה בהתאם.
למרות הכל, חשוב להגיד - לנבחרת יש שחקניות טובות שמסוגלות להתמודד, אם באמת מה שהיה ב"חלון נובמבר 2020" זה תהליך בנייה חייבים לראות את זה גם בשטח. השחקניות צריכות כבר עכשיו לקבל זימון לסגל (המורחב לפחות) של הקמפיין הבא, אלי רבי צריך לקבל חוזה ארוך טווח לפחות לעוד שני קמפייינים, אחרת... "רומא לא נבנתה ביום אחד" הוא תירוץ של דבר איתי בעוד כמה עשורים, כי היא גם לא נבנתה בקמפיין.
סיקור המשחק
נבחרת ישראל פתחה עם אותה החמישייה מהמשחק הראשון ושלחה בדקה הראשונה את אלכס כהן ועדן ציפל לתוך הטבעת כדי לנצל את "הסייז" הישראלי, או יותר נכון את היעדר הסייז של השבדיות שבצבע העלו את הרסלר להופעת בכורה לצד פונטאיין (שגם היא לא היתה חלק מהמשחק הראשון). אחרי ראשונה של "גישושים" כמו שקוראים לזה, כששבדיה ניסתה התקפות קצרות וזריקות מהירות, שלא נכנסו. רק שאז הן החלו לעבוד מסודר לפרידה אלדברינק עם 5 נקודות רצופות.
שבדיה עלתה ל-7:0, לפני שעל המשחק השתלטה דניאל קארש, מהלך יפה של חדירה והוצאה לשלשה חופשית לגילי אייזנר העלו את הנבחרת על לוח הנקודות ובהתקפה שאחרי קארש בשלשה גדולה עם הבאזר של שעון ה-24, הנבחרת הישראלית הורידה את ההפרש, זמנית עד 9:6, רק שטעות הגנתית איפשרה לאלין אלברינק סל ועבירה ואחרי חמש דקות 12:6 שבדיה ובנבחרת עברו לשחק עם רוטברג, רבר ומאי דיין בחמישייה.
שבדיה ניצמדה לשיטת המשחק שלהן, 13 זריקות בפחות מ-7 דקות, העיקר לכוון לסל ואחרי 1 מ-5 לשלוש, השלשה השישית נכנסה ושבדיה הגדילה את ההפרש ל-9. ליתרון דו ספרתי ראשון הגיעה שבדיה שקלעה 20:10 ועד סוף הרבע שמרה על היתרון כשרק שלשה של עדן רוטברג לקראת סופו של הרבע הראשון קבעה פיגור חד ספרתי 22:13, כשפרידה אלדברינק קלעה עבור היריבה הצהובה-כחולה 15 נקודות (3 שלשות) ב-80% מהשדה.
הרבע השני נפתח עם חמישייה שעוד לא שיחקה באליפות הזו בכלל ושבדיה הרגישה בנוח ורצה 9-2. הנבחרת פשוט לא הצליחה לעצור את הסחף כשבתחילת הרבע השני (שלוש דקות ברבע) פונטיין ולונדקוויסט טיילו לטבעת הישראלית וההפרש צמח עד 16 הפרש. עדן רוטברג שחזרה מפסק זמן עם שלשה עצרה קצת את המומנטום השבדי. אבל גם לונדקוויסט בת ה-21 שהגיעה ל-6 נקודות וגם מתילדה הייק שעלתה עם הגנה טובה, בישראל לא הצליחו להגיב בדקות ש"הגבוהות" על הספסל יחד עם פרידה אלדברינק וההפרש הגיעה עד 24 נקודות (44:20). גם חמש נקודות של רבר לא עזרו, ההגנה של הנבחרת הרימה ידיים פחות או יותר 4 דקות להפסקה, בינטה דראמה טיילה עד הטבעת, לונדקוויסט הגיעה ל-9 נקודות עם שלשה נוספת ואלין אלדברינק חתמה את המחצית בסל ועבירה 52:25 לשבדיה.
שבדיה המשיכה להעיף שלשות גם במחצית השניה עם 5 זריקות בארבע דקות, אבל על שתיים צריך להתמקד במיוחד פרידה אלדברינק וקלרה לונדקוויסט הגיעו ל-8 שלשות מ-10 זריקות והתוצאה 60:30. אז ההגנה הישראלית חזרה לשמור ושבדיה בחמישייה החזקה שלה נתקעה ללא נקודות במשך 4 דקות כמעט. שבדיה הורידה הילוך, הנבחרת הישראלית נראתה קצת יותר מאורגנת, אבל הרבע השלישי הסתיים בתוצאה 70:33.
ברבע האחרון, השחקניות שלנו התחיל להרגיש יותר בנוח ועם שלשה גדולה של רוטברג ונקודות יפות בצבע של קארש ורבר הנבחרת פתחה עם 7-3, גם אם לא משנה מהתוצאה אי אפשר להתעלם מהיכולת הקיימת. דניאל רבר שהסתבכה בשלב מוקדם של המשחק עם בעיית עבירות חזרה עם 4 עבירות לדקות הסיום והראתה שהיתה חסרה לנבחרת כשהגיעה ל-15 נקודות עד הסיום, אך בשבדיה המשיכו להעיף מבחוץ וקלעו באחוזים משוגעים כך שאפילו הדקות ההתקפיות הטובות לא עזרו
קלעו לנבחרת ישראל:
עדן רוטברג 15 נק', 2 אס', 3 ריב'
דניאל רבר 15 נק', 3 אס', 4 ריב', 1 חט', 1 חס'
גילי אייזנר 6 נק', 1 אס', 5 ריב', 2 חט'
דניאל קארש 5 נק', 5 אס', 1 ריב', 1 חט'
אלכס כהן 5 נק', 3 כ"ח, 1 אס'
ליעד אורבך 4 נק', 2 אס', 3 ריב', 1 חט'
אמי רינת 1 נק'
שיחקו ולא קלעו: שהד עבוד (1 אס'), מאי דיין (1 אס'), מרים חנון (1 חס'), צליל וטורי (1 ריב') ועדן ציפל (1 ריב')
בלטו בנבחרת שבדיה:
פרידה אלדברינק 28 נק' (6 מ-10 מחוץ לקשת), 3 אס'
בינטה דראמה 16 נק', 8 ריב'
קלרה לונדקוויסט 15 נק' (4 מ-5 מחוץ לקשת)
אלין אלדברינק 11 נק'
נטלי פונטאיין 8 נק'
מטילדה הייך 6 נק'