ירושלים עברה בסוויפ את ר"ג
- יניב סהראי
- 11 במאי
- זמן קריאה 2 דקות
צילום: מנהלת ליגת העל
היו כאלה שחשבו שנקבל פה סדרה צמודה יותר, אך ירושלים, שאכזבה לא פעם במהלך העונה הסדירה, עשתה את המוטל עליה. 2 ניצחונות ביתיים משכנעים (בתצוגות הגנתיות) וניצחון אחד בחוץ בדרמה גדולה, וחניכיו של אלון עולים בקלאס אל הפיינל-פור עם סוויפ מרשים. עירוני ר"ג שרשמה עוד עונה מוצלחת בליגה הראשונה, מודחת שנה שנייה ברציפות בסוויפ בשלב רבע הגמר, כשבעונה הקודמת הייתה זו אתא שהדיחה את חניכיו של ברנר.
אז מה היה לנו בסדרה? אפשר לחלק את הסדרה הזו לשניים: המשחקים שהתקיימו בארנה ובהם מהרגע הראשון ועד לאחרון שלטה הקבוצה מהבירה בדרך לצמד ניצחונות קלילים, והמשחק שהתקיים בזיסמן שם הקבוצה המקומית הובילה לאורך רוב שלבי המשחק. אלא שרבע אחרון לא טוב של הסגולים-לבנים גרר את המשחק להארכה, ומשם ירושלים ברחה וגמרה את המשחק. לא מן הנמנע שאלמלא הפספוס של עירוני ר"ג במשחק 2, היא הייתה יכולה להלחיץ קצת את הירושלמים ולסדר לנו סדרה מעניינת הרבה יותר.
תוצאות הסדרה:
משחק 1: 81:58 להפועל ירושלים
משחק 2: 102:100 (לאחר הארכה) להפועל ירושלים
משחק 3: 87:61 להפועל ירושלים
המספר של הסדרה: בכל אחד מ-8 הרבעים שהתקיימו בארנה בירושלים, עירוני ר"ג לא עברה ולו פעם אחת את רף ה-18 נקודות לרבע. מנגד, במשחק היחיד שהתקיים בביתה של ר"ג, קלעו חניכיו של ברנר ב-3 מתוך 4 הרבעים 22 נקודות ומעלה לרבע. בסה"כ קלעה עירוני ר"ג 59.5(!) נקודות בלבד בממוצע למשחק ב-2 משחקי החוץ. כשמדברים על חשיבותו של יתרון הביתיות אפשר להציץ במספרים אלה.
השחקן של הסדרה: ג'סטין סמית, הפורוורד הוירטואוז ששולב בהדרגה במהלך הסיבוב השני לאחר שחזר מפציעה, נכנס לעיניינים בדיוק במאני-טיים. סה"כ העמיד בסדרה סמית ממוצעים נאים של 14.7 נק', 5.3 ריב' ולא פחות מ-3 חט' בממוצע למשחק. מעבר ליכולת ההגנתית הטובה שהציג בסדרה, סמית היה נהדר גם בצד ההתקפי כאשר קלע את ה – 14.7 נק' שלו באחוזים נהדרים של 71% אחוז המשדה.