top of page

הקבוצות שקשרו את שמם בזכר הנופלים

  • תמונת הסופר/ת: ספסל
    ספסל
  • 29 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

לא מעט מחלקות נוער וקבוצות כדורסל בחרו להנציח חללים ממערכות ישראל באמצעות הכדורסל. לרגל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, אנחנו מביאים את סיפורם של 5 חללי מלחמת חרבות ברזל. יהיה זכרם וזכר כל הנופלים ברוך.


סמל עמית הוד זיו, בן 19 מראש העין, נפל בדצמבר 2023 בגבול לבנון. עמית ז"ל שיחק כדורסל מכיתה א' במחלקת הנוער של ראש העין, בגיל הנוער הצטרף למכבי פ"ת בה היה חלק משמעותי מקבוצת הנוער ששיחקה בליגת העל. עמית שירת כלוחם בגדוד 71, עוצבת "הברק" (188). לאחר נפילתו מחלקת הנוער של ראש העין קראה לקבוצת הנוער על שמו – עירוני 'עמית' ראש העין. בקבוצה משחק גם אחיו הקטן יאיר.

סמ"ר אדם אגמון, בן 22 מכמון, נפל ב-7/10. אדם ז"ל היה שחקן כדורגל בצעירותו, ואוהד של קבוצות הכדורגל והכדורסל של הפועל חיפה. אדם שירת כסמל מחלקה בקורס מ"כים, מפקדי כיתות, בגדוד 450 בבית הספר למקצועות חיל הרגלים. סמל עומר גינזבורג, בן 19 מטבעון, נפל באוגוסט 2024. עומר ז"ל שירת כלוחם בחטיבת הצנחנים בגדוד 101, ונפל בקרב בחאן יונס. עומר היה אוהד של הפועל חיפה. מחלקת הנוער של הפועל חיפה קראה ל-2 קבוצות על שמם – קבוצת נערים ב' תיקרא הפועל 'עומר' חיפה, וקבוצת נערים א' הפועל 'אדם' חיפה.


צילום: פרטי


רב"ט נועה מרציאנו, בת 19 ממודיעין, נרצחה בשבי חמאס בנובמבר 2023. נועה ז"ל שירתה כתצפיתנית במוצב נחל עוז. סמ"ר ים גולדשטיין-אלמוג, בת 20 מכפר עזה, נרצחה ב-7/10 בביתה. ים ז"ל שירתה כמפקדת טירונים בבה"ד 7. מחלקת הנערות של מכבי ת"א קראה ל-2 קבוצות צעירות על שמן - קבוצת נערות א’ תיקרא מכבי 'נועה' תל אביב, קבוצת ילדות א’ תיקרא מכבי 'ים' תל אביב. קבוצת הנערות נמצאת בימים אלו חזק במאבק על העליה לליגת העל, ונחשבת לאחת הפייבוריטיות לעליה. קבוצת ילדות א' העפילה לטורניר ה-NBA JR וממוקמת בחלק העליון של מחוז דרום.


צילום: ספי מגריזו, מכבי ת"א



bottom of page